Foto: Instagram
Ovaj recept donosi vam dvostruki užitak: dvije kore i kombinacija topljivog sira i mozzarelle zadovoljit će i najzahtjevnije obožavatelje pizze
Pizza je uvijek dobar izbor, bilo za pripremu ručka ili večere, a posebno nam prija u hladnim danima, a ovaj recept donosi vam dvostruki užitak: dvije kore i kombinacija topljivog sira i mozzarelle zadovoljit će i najzahtjevnije obožavatelje pizze. Za pripremu ove pizze na malo drugačiji način zaista se isplati odvojiti malo vremena, a jednom kad je probate, vrlo brzo ćete ponoviti recept.
Sastojci
Za tijesto:
1 ½ šalice hladne vode
2 žličice šećera
1 žličica instant kvasca
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 ½ šalice višenamjenskog brašna
3 ½ žličice soli
Za umak od rajčice:
1 manji luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckanih
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
konzerva pelata
½ – 1 žličice chilli papričice u prahu
papar
Nadjev:
salama po izboru (šunka, kulen)
paketić mozzarelle
20 dkg gaude
umak od rajčice
žličica origana
Priprema tijesta:
1. U zdjeli za mikser sjedinite sve sastojke osim soli i miksajte na srednjoj brzini s nastavkom za tijesto.
2. Pustite smjesu da odstoji 20 minuta i zatim dodajte sol i miksajte 2 minute dok tijesto ne postane glatko i elastično.
3. Zdjelu prekrijte čistom krpom ili plastičnom folijom, pustite da se diže sat vremena, a zatim prebacite u frižider na 12- 24 sata. Prije nego ga pripremite za pečenje, pustite da tijesto odstoji 4 sata prije pečenja.
Priprema umaka:
1. Stavite luk, češnjak i maslinovo ulje u veću posudu na srednju vatru, stalno miješajući dok luk ne omekša (otprilike 10 minuta).
2. Dodajte pelate, 1 ½ žličice soli, chilli i papra po ukusu. Pelate prignječite drvenom kuhačom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak ne zgusne, otprilike 20- 25 minuta.
Priprema pizze:
1. Pećnicu zagrijte na maksimalnoj temperaturi barem 30 minuta prije pečenja.
2. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem.
3. Tijesto razdvojite na dva jednaka dijela i formirajte ih u kugle. Pustite da odstoje 10 minuta, a zatim ih razvaljajte u oblik kruga na pobrašnjenoj površini.
4. Prebacite tijesto u posudu i rasporedite polovicu pripremljene salame, sira i umaka. Prekrijte drugim tijestom i ponovite postupak s nadjevom i umakom. Krajeve tijesta pritisnite kako umak ne bi iscurio.
5. Pecite 20 minuta, a zatim stavite ostatak sira i pecite narednih 20- 25 minuta dok krajevi ne postanu lagane smeđe boje.
Foto: familystylefood Instagram