Posebna večera

HEDONIST FESTIVAL OPATIJA David Skoko, Hrvoje Zirojević i 60 vinara

Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Foto Edi ProdanKraj prvog dana opatijskog Hedonist festivala okončan je posebnom večerom u, po mnogima, najznačajnijem hrvatskom restoranu, opatijskoj Bevandi.


I opet je bila riječ o “simultanki” u kojoj je kvarnerski tim chefova: Deni Srdoč, Robert Benzija uz domaćina, Bevandinog Konrada Vulića bio pojačan ponajboljom hrvatskom slastičarkom, Zagrepčankom Petrom Jelenić, ali i jednim od svjetskih veličina, Slovencem Janezom Bratovžom. Naglasak je bio na jelima koja se dominantno mogu povezati s jeseni, posebno kod glavnih jela koje su pripremali Benzia i Bratovž ali i deserta. Prvi dio, a njega su osmislili Vulić i Srdoč bio je kvarnerski sa značajnim utjecajem Japana. Vina su se pak uglavnom držala istarskih adresa, Kabola, Matošević, Clai te Kozlović uz dva gosta – prvi je bio iz Slavonije, dakako Galić drugi iz Lombardije, Campi del Bosco.


Očigledno, postav je bio toliko privlačan da Bevanda nije mogla primiti sve koji su željeli prisustvovati ovom zanimljivom Hedonistovom događanju. Dodatnu draž, ali i informativnost svemu dali su i nastupi svih navedenih kuhara kao i nekih od vinara, večeri su osobno prisustvovali i Giorgio Clai te Marino Markežić.
Završnog dana 4. Hedonist festivala u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, ali i na njegovoj kako se vidi i danas suncem i s više od 20 stupnjeva okupanoj terasi, nudi nastavak vinske priče – 60 vinara iz Slovenije, Vojvodine i Hrvatske. Vani – cooking show danas dovodi velike zvijezde hrvatske kuharske scene – Hrvoje Zirojević i David Skoko uz veliku nadu, Matea Sučića iz Vodica. Početak je u 14 sati, predviđeno trajanje do 19.