
Foto: iStock
Jednostavna verzija omiljenog cheesecakea gotova je za samo 10 minuta, a što je najbolje od svega- ne peče se!
Cheesecake je mnogima omiljeni proljetni desert: jednostavan, osvježavajuć i gotov za tren i to bez uporabe pećnice, torta ili kolač od sira zaista je savršena poslastica. A danas vam donosimo njegovu jednostavnu, ali okusom bogatu verziju: cheesecake u čaši s raskošnim mascarpone sirom i svježim jagodama koji je gotov za samo 10 minuta. U slast!
Sastojci:
1 ½ šalica graham krekera ili petit keksa
1 šalica vrhnja za šlag
1 šalica mascarpone sira
½ šalice kiselog vrhnja
14 žlica soka limuna
1 žličica naribane korice limuna
6 žlica šećera u prahu
½ žličice vanilin- šećera ili ekstrakta vanilije
500 g svježih jagoda, nasjeckanih na polovice ili četvrtine
Priprema:
1. Usitnite kekse: stavite ih u plastičnu vrećicu, zatvorite i prijeđite nekoliko puta valjkom za tijesto. Kekse razdijelite na 8 čaša.
2. U većoj zdjeli izmiksajte 5 žlica šećera u prahu s ostalim sastojcima (osim jagoda) do glatke smjese. Razdijelite u čaše.
3. Polovicu jagoda prebacite u posebnu zdjelu, dodajte žlicu šećera u prahu i pognječite vilicom. Prebacite u čaše. Ukrasite nasjeckanim jagodama.