
Foto: Instagram
Kombinacija gljiva, plavog sira i vrhnja učinit će ovaj obrok savršenim izborom za hladne dane, a gotov je za samo 30 minuta
Priuštite si obrok baš kao iz restorana: njoki u kremastom umaku od plavog sira i gljiva bit će savršen izbor za ručak ili večeru, a dobra vijest je da su gotovi su za svega 30 minuta! Odlično će odgovarati u hladnim danima, a kombinacija plavog sira, vrhnja i gljiva dodat će bogatstvo okusa ovom finom jelu.
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
280 g šampinjona
sol i svježe mljeveni papar
½ šalice crvenog luka, narezanog na kolutiće
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
2 žlice nasjeckanog svježeg timijana (ili jedna žlica suhog)
¼ šalice suhog bijelog vina, povrtnog temeljca ili vode
½ šalice slatkog vrhnja
paket kupovnih njoka
85 g plavog sira, rastrganog na komadiće
2 žlice naribanog parmezana
¼ šalice svježe nasjeckanog peršina
Priprema:
1. Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri i dodajte gljive.
2. Kuhajte dok gljive ne počnu otpuštati tekućinu, a zatim dodajte pola žličice soli i papara po ukusu te promiješajte. Kuhajte dok gljive ne omekšaju i počnu poprimati boju, otprilike 5 minuta.
3. Ubacite luk, češnjak i timijan, a nakon jedne minute dodajte njoke i kuhajte jednu minutu miješajući.
4. Dodajte vino, temeljac ili vodu i kuhajte 15 sekundi. Umiješajte vrhnje i zakuhajte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 5 minuta.
5. Maknite s vatre i dodajte plavi sir i perišin. Začinite po ukusu. Servirajte toplo.

Foto/izvor: @familystylefood Instagram
brza jela, njoki, šampinjoni