Što se sve ne radi za novce

Gadljivo! Tvornica uhvaćena kako pere, reciklira i preprodaje korištene kondome

Life

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Vijetnamska tvornica ugrozila zdravlje mnogobrojnih kupacaKada smo pomislili da smo već sve čuli, Mirror prenosi da je u Vijetnamu uhvaćena tvornica koja je prodavala korištene kondome kupcima koji o tome nisu imali apsolutno pojma. 


Policija je na jugu Vijetnama u jednom stanu pronašla 300.000 neetiketiranih i zapakiranih kondoma za koje se kasnije ispostavilo da su bili korišteni. 


Vlasnica tvornice, Pham Thi Thanh Ngoc, nadležnim tijelima je detaljno objasnila što se tu zapravo dogodilo. Priča je toliko gnjusna, neetična i opasna da je teško povjerovati da je netko htio zaraditi na tuđem zdravlju. 
Dotični kondomi su zapravo korišteni kondomi koji su u tvornici oprani, posušeni i ponovno upakirani za daljnju pretprodaju.


Naravno, na ambalaži nigdje nije pisalo da u pitanju nisu novi nekorišteni kondomi jer, prvo, to je zakonski zabranjeno, a drugo – pa tko bi kupio korištene kondome?!


Korišteni kondomi koliko god se “prali” i “dezinficirali” su na koncu samo korišteni i spremni jedino za kantu za smeće. Samo novi kondomi štite od spolno prenosivih bolesti. Na koji način će se doći do nekadašnjih kupac, britanski medij ne piše, no jedno je sigurno – Pham Thi Thanh Ngoc sigurno neće proći nekažnjeno.