Sastavni dio života

Frizer otkriva zašto ne bi trebali čupkati sijede dlake kada ih pronađete

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Prema profesionalcima, najbolje je dlake ostaviti na miruSijede dlake su sastavno dio života i dok sve više ljudi prihvaća prirodni izgled starenja, neki se još trzaju čim vide sijedu dlaku na glavi.


Iako je primamljivo iščupati ju pincetom, frizer Mirza Batanovic, direktor brenda Eufora International, kaže da unatoč popularnom mišljenju da se dlake trebaju čupati jer će u suprotnom doći još tri nove, to nije istina.


“Čupanje jedne vlasi neće omogućiti onim drugima da narastu jer je to ideja koja nema znanstvene temelje. Normalno je dnevno izgubiti 159 dlaka, ali one nisu ni na koji način spojene. Čupanje jedne neće iščupati njih više. No, to vam nije zeleno svijetlo za čupanje sijedih”, kaže Batanovic, a prenosi News.au.
Stilistica Jennifer Korab pak kaže da čupkanjem sijedih situaciju možete samo pogoršati. “Čupanjem dlake možete traumatizirati folikule što može dovesti do infekcije i čak mjesta na kojima ćete ostati ćelavi. Moguće je da ćete napraviti više štete nego koristi”, objašnjava.


Prema profesionalcima, najbolje je dlake ostaviti na miru – bilo da su sijede ili ne.