Za početak - vježbajte ljubaznost

12 savjeta kako si pomoći kod usamljenosti

Life

Foto: Photosecrets

Foto: Photosecrets

Usamljenost je sve češći problem današnjice, posebno kod mladih osoba koje su se izgubile u tehnološkom napretku koji nas sve više odmiče od istinskog druženjaIako nam se čini da smo povezani s cijelim svijetom samo jednim klikom, u realnosti takva „povezanost“ ne predstavlja ispunjenost koja nam je potrebna za osjećaj pripadanja i poštovanja.


Koliko god se pokušavali „povezati“ na društvenim mrežama, velika je ironija upravo u tome da smo sve usamljeniji u takvim pothvatima. Iako se u zadnje vrijeme sve više koristimo tehnologijom da bismo se osjećali povezanijima s prijateljima, možda je to upravo ono što nas čini usamljenima.


Izražavanje emocija putem poruka nije vjerodostojno kao ono koje možemo izraziti i prepoznati na nečijem licu, a samim time ostajemo zakinuti za razvijanje brojnih aspekata socijalne inteligencije koju ne mogu zamijeniti vješto odabrani „emotikoni“.
Kako si pomoći kod usamljenosti? Za početak – vježbajte ljubaznost. Iako čudno zvuči, ljubaznost je ipak potrebno vježbati. Netko bi rekao da se to podrazumijeva, ali mnogi od nas su zaboravili koliko to može pomoći u povezivanju s drugima.


Poklonite nekom osmijeh, lijepu riječ ili neki mali znak pažnje koji će ga iznenaditi i usrećiti. Najvažnija je volja i trud, a rezultat je uvijek nagrađujući.


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr