Jednostavan i ukusan recept

Fantastična ideja za slasticu: Slatki “ražnjići” od palačinki, voća i čokolade

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zabavna i slatka strana ražnjićaLjeto je stvoreno za vrtne zabave (ili one na balkonu) i druženja s našim najmilijima. Najčešće se na meniju nalazi mesne delicije s roštilja, a nekako u cijeloj strci organizacije zabave i hrane, slastice najčešće zaboravimo. U tom slučaju zna poslužiti sladoled, no ako ste u potrazi za brzim i jednostavnim slatkišima koji će izmamiti osmijehe vaših gostiju, donosimo fantastične ideje. 


Poslužite svojim gostima takozvane slatke ražnjiće. Da, dobro ste čuli – ražnjiće. Kao što na štapiće nižete piletinu, luk i papriku, tako možete nizati i slastice. Ovo je veoma jednostavan, brz i vizualno primamljiv desert koji će se jednako svidjeti najmlađim gostima, ali i onim starijim. 


Sve što vam je potrebno za to su drveni štapići koje inače koristite za mesne ražnjiće, nešto voća, čokolade i za one ambiciozne omiljeni recept za palačinke ili fritulice. 


Najjednostavnija opcija – slatki ražnjići od voća
Definitivno najlakši način da složite ovu slastice jest da na štapiće nanižete omiljeno ljetno voće. Sve što trebate napraviti jest voće narezati na jednake komadiće kako bi svi ražnjići izgledaju harmonično. 


FOTO: iStock


Možete birati borovnice, maline, kivi, jabuke, naranče, grejp, grožđe – što god vam srce poželi. Veoma efektno izgledaju komadići lubenice ili dinje. 


Svoje slatke ražnjiće možete završiti s preljevom od čokolade ili komadiće umočiti u otopljenu čokoladu.


Sljezovi kolačići, palačinke i fritule za ultimativne slatke ražnjiće


Ako imate vremena, možete izraditi palačinke ili male fritule. Fritulice kombinirajte s voćem i prelijte otopljenom čokoladom. Što se tiče palačinki, možete ih napuniti i rezati u male komade. Također ih možete poslužiti i s voćem – red voća, red palačinki, red voća… I tako dok ne nanižete cijeli štapić. Za one lijene, tu su kupljeni sljezovi kolačići koji fantastično pašu uz ovu ljetnu slasticu.


FOTO: iStock