Zvuči neobično, ali djeluje

Evo zašto je dobra ideja zamrznuti svjećice prije paljenja

Mija Dropuljić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Može donijeti veliku uštedu

Jasno je da ova ideja na prvu može zvučati pomalo neobično, ali ovaj trik ima savršenog smisla. Male svjećice se koriste u brojnim stanovima i ljeti i zimi i stvaraju atmosferski ambijent. Jedini nedostatak: uvijek nam treba čitava zaliha jer one ne gore tako dugo kao na primjer mirisne svijeće.


Male svijeće možete promatrati oko četiri sata dok se vosak ne potroši i plamen ne dosegne dno fitilja. Tada je vrijeme da ih zamijenite. To dugoročno rezultira velikim troškovima.


Pa zašto ne produžiti vrijeme gorenja uz jednostavan trik? Objasnit ćemo vam o čemu se radi i kako sve funkcionira. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Bird & Branch (@birdandbranch_turnery_co)Iako vam se čuvanje svjećica u zamrzivaču možda čini čudnim, ovim jednostavnim trikom možete ne samo značajno produžiti vrijeme gorenja, već i dugoročno uštedjeti novac.


Ako je svjećica potpuno zamrznuta, gorjet će oko sat vremena duže. Objašnjenje je to što je talište voska između 50 i 80 stupnjeva Celzijusa. Ako je svijeća zamrznuta, plamenu je potrebno znatno više vremena da postigne temperaturu i otopi vosak što produljuje vrijeme gorenja.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Jennifer Chapman (@createdbyjenni)Želite li i sami isprobati trik? Nema problema, samo morate napraviti malo mjesta u zamrzivaču. Svjećice neutralnog mirisa možete staviti u zamrzivač zamotane ili nezamotane, po želji.


Mirisne svijeće pak treba staviti u vrećicu i tek tada zamrznuti kako se miris ne bi prenio na hranu. Isprobajte i uvjerite se sami.