Aromatičan napitak

Evo kako pripremiti kuhano vino po talijanskoj recepturi

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Omiljena talijanska kombinacija za prosinac

Teško je zamisliti prosinac bez aromatičnog kuhanog vina. Bez obzira na trendove, uvijek se rado vraćamo ovom toplom zimskom napitku. 


Ako ste inače obožavatelj talijanskih vina, onda je vrijeme da isprobate kuhano vino po talijanskoj recepturi. Ovaj napitak se pari sa snažnim aromama Martinija Rosso i suhim crnim Pinot, a rapsodija okusa se završava uz note naranče, limuna i božićnih začina. 


Sastojci (za dvije litre): 


  • 1000 ml Martinija Rosso
  • 1000 ml suhog crnog Pinota
  • 1 naranča
  • 1 limun
  • 3 zvjezdice anisa
  • 3 štapića cimeta
  • 3 klinčića

Priprema: 


U lonac dodajte Martini Rosso, Pinot, narezanu naranču i limun i sve začine te kuhajte na 70 stupnjeva oko 45 minuta. 


Izvadite krute sastojke i ostavite piće u toplom loncu. 


Kuhano vino servirajte toplo uz odabranu dekoraciju (poput štapića cimeta).