
Foto: iStock
Kremast i neodoljiv, pomalo podsjeća na Alfredo umak, osim što ga ne morate kuhati - još jedan veliki plus
povezane vijesti
Iako vam vrlo vjerojatno na spomen pesta prvo na pamet pada kremasti zeleni umak na bazi bosiljka, postoji i bijeli pesto!
Kremast i neodoljiv, pomalo podsjeća na Alfredo umak, osim što ga ne morate kuhati – još jedan veliki plus.
Donosimo recept celebrity kuharice Giade De Laurentiis, za koji će vam trebati svega pet sastojaka.
Sastojci
- 100 g oraha
- 250 g punomasnog ricotta sira
- 85 g ribanog parmezana
- 120 ml maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 čajne žličice naribane limunove korice (od 1 limuna)
- 1 čajna žličica soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175 °C, te rasporedite orahe na manji lim za pečenje i tostirajte ih oko 12 minuta, dok ne zamirišu.
Prebacite tople orahe u sjeckalicu ili blender i pulsirajte dok ne budu fino usitnjeni.
Dodajte ricottu, parmezan, maslinovo ulje, češnjak, limunovu koricu i sol. Miksajte dok se sve ne sjedini — dobit ćete kremastu i glatku smjesu.
Uživajte u kremastom i ukusnom umaku!