5 sastojaka

Evo kako napraviti bijeli pesto po receptu celebrity kuharice

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Kremast i neodoljiv, pomalo podsjeća na Alfredo umak, osim što ga ne morate kuhati - još jedan veliki plus

Iako vam vrlo vjerojatno na spomen pesta prvo na pamet pada kremasti zeleni umak na bazi bosiljka, postoji i bijeli pesto!


Kremast i neodoljiv, pomalo podsjeća na Alfredo umak, osim što ga ne morate kuhati – još jedan veliki plus.


Donosimo recept celebrity kuharice Giade De Laurentiis, za koji će vam trebati svega pet sastojaka.


Sastojci


  • 100 g oraha
  • 250 g punomasnog ricotta sira
  • 85 g ribanog parmezana
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 čajne žličice naribane limunove korice (od 1 limuna)
  • 1 čajna žličica soli

Priprema


Zagrijte pećnicu na 175 °C, te rasporedite orahe na manji lim za pečenje i tostirajte ih oko 12 minuta, dok ne zamirišu.


Prebacite tople orahe u sjeckalicu ili blender i pulsirajte dok ne budu fino usitnjeni.


Dodajte ricottu, parmezan, maslinovo ulje, češnjak, limunovu koricu i sol. Miksajte dok se sve ne sjedini — dobit ćete kremastu i glatku smjesu.


Uživajte u kremastom i ukusnom umaku!