7 modnih pitanja

Ema Gračan: “Bitno je modu prilagoditi vašem stilu i osobnosti”

Dijana Ljubanović

FOTO/Ema Gračan privatna arhiva

FOTO/Ema Gračan privatna arhiva

Ema Gračan njeguje upečatljiv stil koji je prava modna poslasticaŽivimo u kulturi koja nas neprestano bombardira poticajima da kupujemo i gomilamo stvari, da pratimo trendove…  Ali što se tiče odjeće, bez obzira koliko su nam puni ormari, često nas se može čuti kako izjavljujemo: “Nemam što obući.”


To je zato što modu često miješamo sa stilom. Stil je sposobnost razlikovanja kroz labirint stvari, odabira i to na način koji je u skladu s onim kako se vidimo. Kroz stil opisujemo svoj osobni identitet. A naši se ormari uvijek čine prepuni mogućnosti, ovisi samo o tome koji aspekt našeg identiteta želimo taj dan učiniti opipljivim kroz odjeću.


Neki od nas to rade vrlo uspješno, dok neki nevještim odabirom i kombinacijama šalju pogrešnu poruku.
Naša današnja sugovornica je mlada, uspješna žena koja se bavi manekenstvom i gdje god se pojavi njen besprijekoran stil uvijek na tako impresivan način dolazi do izražaja. Ona zna kako na sofisticiran način izraziti svoj ukus te uspješno naglasiti svoju prirodnu ljepotu.
Emi Gračan, koju znate kao djevojku famozne ljepote, Kraljicu Hrvatske 2018., uputili smo naših poznatih 7 pitanja o stilu, a ona nas je inspirirala i zadivila svojim damskim manirima. Vjerujemo da će i vas.


View this post on Instagram

A post shared by Ema Gračan (@ema_gracan)Tko je Ema, čime se bavi i kako bi opisala svoj stil?


Dvadesetogodišnja studentica druge godine stomatološkoj fakulteta u Osijeku. U pauzama učenja zahtjevne biokemije uživam u šetnji prirodom. Slobodno vrijeme najradije provodim u Vrbniku na otoku Krku u društvu svojih prijatelja. Hobi mi je glazba i ples. Završila sam osnovnu glazbenu školu te rado sviram klavir. Uživam u modi kako u privatnom životu tako i snimajući modne editorijale. Svoj stil bih opisala kao sportsku eleganciju, moderno, a udobno.


View this post on Instagram

A post shared by Ema Gračan (@ema_gracan)Omiljeni kreator ili brend i zašto?


Volim i podržavam hrvatske dizajnere, te kako privatno tako i poslovno, surađujem s Katarinom Mamic, Ivicom Skokom i Elfsima. Ali volim i strane bezvremenske modne brendove.


View this post on Instagram

A post shared by Ema Gračan (@ema_gracan)Što je za Vas moda?


Moda je osjećati se dobro u svojoj koži, ali modom mogu i pokazati svoje trenutno raspoloženje. Ne pratim slijepo sve najnovije modne krikove već volim modom istaknuti svoju osobnost i karakter. Često posudim nešto i iz maminog ormara.


View this post on Instagram

A post shared by Ema Gračan (@ema_gracan)Kakvu ulogu imaju modni dodaci u Vašem stilu? Gdje ih kupujete i koji su vam omiljeni?


Volim modne dodatke. Smatram da torba daje pečat svakom stylingu te može popraviti, ali i pokvariti svaku modnu kombinaciju. Nisam ljubitelj predimenzioniranog nakita, no volim se igrati naočalama, rukavicama i šalovima.


View this post on Instagram

A post shared by Ema Gračan (@ema_gracan) Što volite u ljetnoj garderobi, što u zimskoj?


Nisam ljubitelj monokromatske odjeće već uživam kombinirajući naizgled nespojive boje. Npr. roza i crvena. Volim kapute od umjetnog krzna intenzivnih boja.


View this post on Instagram

A post shared by Ema Gračan (@ema_gracan)Koja Vam je omiljena boja, a koji materijal?


Preko ljeta najbolje se osjećam u lepršavim ljetnim haljinicama, a preko zime volim džempere i svaku kombinaciju upotpunim s dobrom jaknom ili kaputom.


Modni savjet koji biste dali čitateljicama?


Bitno je da se ne prati slijepo moda već da modu prilagodite vašem stilu i osobnosti, a ne da sebe podredite trendi modnim komadima.