FOTO/Instagram @theroastedroot
Recept o kojemu će se dugo prepričavati
povezane vijesti
Blagdansko vrijeme prava je rapsodija bogatih okusa i mirisa, a sva jela i pića koja se poslužuju toliko su zanimljiva i bogata da im je nemoguće odoljeti.
Eggnog je uvijek hit oko blagdana i postoji mnogo načina da se pripremi ovaj slasni napitak. Rum je jedna od boljih opcija za liker jer dodaje slatkoću. Prilikom izrade likera s jajima i rumom s ovim receptom možete ići tradicionalnom rutom ili pomiješati bržu verziju pa u ruci držati čašu slasnog pića.
Ovaj je recept klasičan eggnog. Koristi bjelanjke i žumanjke, a oni su odvojeni kako bi stvorili malo intenzivniju verziju kremastog koktela koje podiže raspoloženje. Vrijedi se dodatno potruditi, a ekstrakt badema izvrstan je dodatak koji zaokružuje okus.
View this post on Instagram
Sastojci
- 1 veliko jaje (odvojeno)
- 2 žličice šećera
- Slatko vrhnje
- 1/2 žličice ekstrakta badema
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 45 ml ruma
Ukras:
- cimet
- muškatni oraščić (ribani)
Priprema
Odvojite jaje u dvije posude. Ručnom miješalicom umutite žumanjak dok ne postane čvrst. Istucite bjelanjak s jednom žličicom šećera. Polako žlicom pomiješajte bijelo i žumanjak.
U zasebnoj zdjeli istucite kremu s ekstraktima badema i vanilije i preostalom žličicom šećera. Polako umiješajte vrhnje u smjesu od jaja. Dodajte rum i lagano promiješajte. Stavite u hladnjak preko noći ili poslužite odmah preko leda u čaši. Ukrasite ribanim muškatnim oraščićem i cimetom. Poslužite i uživajte.