Second hand

Donosimo vam četiri razloga zašto kupovina rabljenog namještaja može biti odlična ideja

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ako se nećkate, možda ćemo vas razuvjeriti da date šansu buvljacima i oglasnicima, jer se tamo često zna naći doslovce - blago

Ako razmišljate o nekom novom komadu namještaja, prije kupovine novog u shopping centru, razmislite o rabljenom namještaju!


Ima mnogo dobrih razloga za odabir rabljenog namještaja, a ako se nećkate, možda ćemo vas razuvjeriti da date šansu buvljacima i oglasnicima, jer se tamo često zna naći doslovce – blago.


Stvari visoke kvalitete


Ako pronađete stari komad namještaja koji iza sebe ima već koju godinu, a izgleda veoma dobro, znači da je veoma kvalitetan i da se odupro zubu vremena.


Čak i ako se stilski kao takav ne uklapa u vaš interijer, razmislite o tome da mu podarite malo ljubavi restauracijom i završiti ćete sa komadom unikatnog i nadasve kvalitetnog namještaja.Ušteda novca i smanjenje otpada


Industrija namještaja je enormna, te je potrebno puno resursa da se napravi komad namještaja. Kupovinom polovnog namještaja, osim što utječete na smanjenje otpada, zasigurno ćete u puno slučajeva dosta jeftinije proći od kupovine novog komada u trgovini.


Također, nećete se morati boriti sa recikliranjem gomile kartona, stiropora i plastike!Bez osjećaja krivnje


Kada nešto kupite a novo je, prema toj stvari imamo često osjećaj krivnje i bez obzira na to koliko se više ne uklapa u vaš prostor, teško će vam biti riješiti se takvog komada.


Kada kupujete stvari iz druge ruke, mnogo je vjerojatnije da ćete platiti fer cijenu, a ako se predomislite, moći ćete tu stvar prodati dalje po sličnoj cijeni.Priča priču


Ono što je sigurno je to da rabljeni namještaj ima puno više osobnosti nego novi, i uvijek iza sebe ima neku zanimljivu priču. Zar nije fora da jedan mali stolić može biti iskra jednog sjajnog razgovora?