
Foto: iStock
Od slatko kisele piletine do ananasa na žaru s medom i cimetom
SLATKO-KISELA PILETINA
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 25 min
SASTOJCI:
- 400 g pilećeg filea
- 1 crvena paprika
- 1 manja glavica luka
- 150 g ananasa (iz konzerve ili svježeg)
- 2 žlice kečapa
- 2 žlice sojinog umaka
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 žlica šećera
- 1 žlica škrobnog brašna (gustin)
- ulje za prženje
PRIPREMA: Piletinu narezati na kockice, posoliti i popržiti, te ostaviti sa strane. Pirjati luk i papriku, dodati narezani ananas. Vratiti piletinu, dodati sojin umak, kečap, jabučni ocat i šećer, te zgusnuti gustinom razmućenim u malo vode. Kuhati još 5 minuta. Poslužiti uz rižu.
Foto: iStock
PIÑA COLADA PILETINA
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 20 min
SASTOJCI:
- 2 pileća filea
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 150 g ananasa narezanog na komadiće
- sol, papar
- malo maslaca ili ulja
- malo bijelog ruma ili curry praha po želji
PRIPREMA: Piletinu narezati na trakice, posoliti i popržiti na maslacu. Dodati ananas, kratko zapeći. Dodati kokosovo mlijeko, začine i kuhati do zgušnjavanja. Poslužiti s rižom.
Foto: iStock
PRŽENA RIŽA S ANANASOM
TEŽINA: srednje lako
VRIJEME: 30 min
SASTOJCI:
- 200 g kuhane riže (hladne)
- 1 jaje
- 1/2 glavice luka
- 1 šalica ananasa narezanog na kockice
- 1 mrkva, sitno sjeckana
- 2 žlice sojinog umaka
- ulje
- po želji: škampi, piletina, indijski oraščići
PRIPREMA: Ispeći kajganu i odložiti. Pirjati luk, mrkvu i ananas. Dodati rižu, sojin umak i jaje. Sve promiješati, po želji dodati škampe, piletinu ili oraščiće.
Foto: iStock
ANANAS NA ŽARU S MEDOM I CIMETOM
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min
SASTOJCI:
- 1 svježi ananas ili konzervirani kolutovi
- 2 žlice meda
- 1/2 žličice cimeta
PRIPREMA: Narezati ananas na kolutove, ili konzervirane kolutove ocijediti, premazati medom i posipati cimetom. Grilati s obje strane od 2 do 3 minute. Poslužiti toplo, uz sladoled ili samostalno.
Foto: iStock