Izvor zdravlja

Domaća pileća juha obogaćena začinima. Jednostavno, a preukusno!

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Puna povrća i bogatog okusa, idealna za zimski ručak...



Ima li išta ljepše nego ugrijati se toplom, domaćom juhom? Osim što će vam pružiti cosy atmosferu i kuću učiniti domom, izuzetno je zdrava za dišne organe. Ukoliko želite uživati u toplini i raskoši domaće pileće juhe s tjesteninom, donosimo jednostavan recept obogaćen limunom i peršinom.


Sastojci


  • 1/4 šalice maslaca s maslinovim uljem i morskom soli
  • 300 g pilećih prsa bez kostiju bez kože, izrezanih na komade veličine zalogaja
  • 1 srednja (3/4 šalice) mrkva, nasjeckana
  • 1 mali (3/4 šalice) luk, nasjeckani
  • 2 rebra (3/4 šalice) celera, nasjeckana
  • 2 žlice svježe naribane limunove korice
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • 1 žličica nasjeckanih listova svježeg timijana
  • 4 šalice pileće juhe
  • 1 žlica svježeg limunovog soka
  • 4 šalice vode
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica nekuhane tjestenine

Kako napraviti:




KORAK 1


Otopite maslac s maslinovim uljem i morskom soli u loncu na srednje jakoj vatri samo dok ne zacvrči. Dodajte piletinu; kuhajte, povremeno miješajući, dok piletina više ne bude ružičasta. Dodajte mrkvu, luk, celer, koricu limuna, papar i timijan. Kuhajte, povremeno miješajući, 3-5 minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte pileću juhu i limunov sok; kuhajte dok smjesa ne zavrije. Nastavite kuhati dok povrće ne omekša. Smanjite toplinu na nisko.


KORAK 2


Zakuhajte vodu i sol u velikom loncu. Dodati tjesteninu; kuhajte 9-11 minuta ili dok tijesto ne omekša. Ocijedite.


KORAK 3


Stavite 1/3 šalice kuhane tjestenine na dno svake zdjele za juhu. Preliti juhu preko toga. Svaku zdjelu po želji ukrasite kriškom limuna i nasjeckanim peršinom.