Srpanj na omiljenoj riječkoj adresi

Dnevni boravak je za ovaj vikend pripremio čak 3 odlična događanja

Mija Dropuljić

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Provjerili smo što ovog vikenda organizira popularni Dnevni boravakLjeti se znamo ulijeniti, boravimo na plaži uz knjigu svaki slobodan trenutak i nekako nas je teško pokrenuti. No, kako nam ljeto ne bi bilo monotono pobrinut će se Dnevni boravak koji u srpnju organizira tri odlična eventa. 


Mlada umjetnica Linda Uran izvest će u petak 10. srpnja svoja kantautorska djela na akustičnoj gitari. “Novo lice riječke rock tržnice” poslušajte s početkom u 19 sati. 


„Treba slušati svoje unutarnje ja i okolinu. Samo to, slušati i osluškivati. Treba dokumentirati vrijeme u kojem živimo. Vremena koja nas očekuju, i u kojem jesmo, sve su samo ne lijepa.
Stoga sam odlučila slušati i prepustiti se vodstvu svojem unutarnjem ja kojeg svi imamo i odlučila sam prevoditi ono što ono vidi, a vidi puno više, šire i dalje nego li ja to mislim”, izjavila je Linda.


U subotu ćemo malo naprezati moždane vijuge i naučiti ponešto novoga na tribini “Cjelovita seksualna edukacija i mladi” koju će s početkom u 19 sati voditi udruga Pariter


Možda trenutno ne možemo putovati na daleka mjesta, no zato možemo uživati u zanimljivim putopisima. U nedjelju 12. srpnja u Dnevni boravak stiže Nikica Karas koji će predstaviti izložbu fotografija nastalu tijekom njegovom putovanja po Maroku, a uz to će Nikica otkriti i zanimljivosti s dotičnog putovanja. Putopisni razgovor započinje u 20 sati. 


“Putovao sam Twingom iz moje rodne Opatije preko Italije, Monaca, Francuske, Španjolske i stigao do Maroka do kojeg sam dugo želio doputovati. Napravit ću i malu izložbu crno-bijelih fotografija podržanu od mojih dugogodišnjih suradnika.


Prikazat ću nekoliko videa koje sam snimio s puta – ili koliko ih stignemo pogledati – ili koliko budete željeli gledati. Nadam se da ću imati na vezi neke umjetnike iz Španjolske i Maroka s kojima sam surađivao ad hoc – upravo onako kao sam i zamišljao – to ću se zbilja potruditi da ostvarim! I možda Vam odsviram neki session na djembeu – ako vam već nije previše što vas pilim po ulicama!


Demonstrirat ću vam kako se priprema marokanski whiskey po originalnom receptu, ali onda i po mom – i moći ćete ga i kušati, naravno!”, najavio je Nikica.