»Amore«

Dizajnerica Ana Marija Ricov lansirala je fora vjenčanice za plažu nadahnute divljinom mora

Ivana Kocijan

Fotografije kolekcije: DORIS FATUR

Fotografije kolekcije: DORIS FATUR

Šetalište Lungomare te romantična Villa Santa Maria u Lovranu kao savršene kulise oživili su zanosnu priču

Ideja o vjenčanju na plaži ili barem opuštenoj proslavi uz obalu, privlačna je mnogim zaljubljenim parovima.


Vođena upravo takvom vizijom modernog pristupa vjenčanjima na atipičnim lokacijama, uz more ili negdje u prirodi, naša poznata modna kreatorica Ana Maria Ricov je dizajnirala »Amore«, kolekciju ležernih vjenčanih outfita koja obuhvaća atipične vjenčanice i razne atraktivne kombinacije za sve uzvanice.


Estetika ovakvih vjenčanja podložna je mnogim suvremenim interpretacijama koje sugeriraju pretapanje elegantnog i egzotičnog do minimalističkog i ležernog koncepta, a upravo to su karakteristike svake AMR kolekcije.
 


Divlja priroda mora


– Na plaži je sve opušteno i moguće, a poletna vibra bosonoge mladenke s eteričnom haljinom postaje novi luksuz. Ima li boljeg načina da proslavite svoju ljubav, kaže dizajnerica.


Ana Maria Ricov svakom novom kolekcijom donosi modele koji su prije svega funkcionalni i vizualno atraktivni, pa u tom duhu i njezina nova kolekcija vjenčanica za plažu osvaja osjećajem nesputanosti i slobode, uz puno modernog stila i suptilne elegancije.


Nadahnute divljom prirodom mora, ove vjenčanice za plažu su praktične, prozračne i lagane kao zrak te se stapaju s ljepotom obale. Kreacije otvorenih leđa miješaju se s atipičnim volanima, stvarajući jednostavne, ali razigrane vjenčane kombinacije dostojne obreda uz more.


– Osim haljina, kolekcija »Amore« nudi i vjenčane kombinacije s hlačama. Odijelo s odvažnim prorezima ili hlače s volanima u kombinaciji s razigranim kratkim topom mogu vaš vjenčani modni look učiniti vizualno atraktivnim i autentičnim, gdje je sloboda pokreta zagarantirana, ističe dizajnerica.
Prirodne tkanine nježnog kolorita


Dodaje da su lajtmotiv kolekcije volani koji imitiraju valove mora te asimetrija i atipični prorezi koji nas podsjećaju na divlju nepredvidivost prirode. Suptilni kontrastni akcenti u obliku tankih crnih obruba na svijetlim tonovima pružaju smion naglasak na razigrane krojeve.


Modeli su izrađeni od prirodnih tkanina nježnog kolorita s naglaskom na vibrantnu zelenu boju. Kolekcija nudi i nježnu pješčanu nijansu decentno protkanu zlatnim nitima koja odvažno može zamijeniti bijelu boju kao vječnog klasika kod odabira vjenčanih boja. Lan, pamučni bukle i viskozni žoržet te crna mreža s gusto otisnutim cvjetnim uzorkom protežu se kroz sve modele u kolekciji.


Kampanja koja prati novu kolekciju snimana je u našem kraju. Šetalište Lungomare te romantična Villa Santa Maria u Lovranu kao savršene kulise oživili su zanosnu priču. Fotografije je snimila Doris Fatur, a u ulozi modela našla se poznata fotografkinja eteričnog izgleda Senja Vild. Za šminku i frizuru pobrinuo se Bojan Jončić.