LukA Capsule 2022.

Dizajner Luka Grubišić nakon duže pauze predstavlja novu kolekciju

Life

FOTO: Saša Joka

FOTO: Saša Joka

Kolekcija je bazirana na bijelim i crnim lookovimaModa je ultimativno zrcalo vremena u kojem živimo a suvremeni svijet sve više postaje mjesto polarizacije društva i običaja – bogati i siromašni, zdravi i bolesni, lijevi i desni, metaverse i realverse – samo su neke od dihotomija koje intenzivno oblikuju i utječu na naš svakodnevni život. 


Upravo je taj dualizam inspiracija capsule kolekcije dizajnera Luke Grubišića za njegov brend LukA koji taj kontrast istražuje u svim aspektima svojih novih kreacija. Bazirana na isključivo bijelim i crnim lookovima nova capsule kolekcija donosi haljine, kapute, bolera i suknje izrađenih od izrazito laganih i često prozirnih tkanina poput organdija i tila u kontrastu s kompaktnim teškim materijalima poput tafta i buklea. 


Krojevi variraju od minimalističkih koktel haljina mini dužine do grandioznih večernjih haljina maksi dužine i volumena a pojedine kreacije lišene su bilo kakvih ukrasa stavljajući naglasak na besprijekornu konstrukciju dok druge osvajaju elaboriranim vezovima i ženstvenim dekorativnim motivima poput signature mašni koje u ovoj kolekciji dolaze u mikro, makro pa i asimetričnoj verziji. 

Iako poznat po neočekivanim kombinacijama jarkih boja i statement uzoraka Luka ovaj put dekorativnost ostvaruje teksturiranim detaljima poput plisiranih orukavlja i izvezenih mikro perlica koji besprijekorno nadomještaju uobičajenu šarolikost njegova rukopisa s jednakim efektom raskošne razigranosti.  


Lookbook nove kolekcije potpisuje njegov stalni suradnik, kreativni i modni urednik i stilist Saša Joka, vizualima koji igrom crno-bijelih pozadina i layouta naglašavaju kontraste na kojima kolekcija počiva, ostajući pritom vjeran sofisticiranom retro duhu novih kreacija koje su besprijekorno oživile dvije manekenke – platinasto plava Luna Valas u bijelim i markantna brineta Lućana Mirko u crnim lookovima.


Kolekcija LukA capsule 2022. izrađuje se, kao i sve njegove prijašnje, po mjeri i narudžbi čime svaka kreacija postaje ultimativni personalizirani, odjevni predmet koji ćete obožavati i čuvati zauvijek!