Prirodni materijali

DIY: Odlične ideje za izradu jesenskih dekoracija

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Prizovite sve mirise i boje jeseni u svoj dom DIY projektima.Lišće je polagano počelo opadati i sve češće čujemo njegovo šuškanje ispod cipela. Boje se počinju mijenjati, a nama je sve češće potrebna lagana jesenska jakna. Službeno je – jesen počinje lagano, ali sigurno kucati na vrata. 


Prizovite sve mirise i boje jeseni u svoj dom DIY projektima s kojima se nećete samo dobro zabaviti nego ćete mislima pobjeći od obveza i briga koji neminovno dolaze s trećim godišnjim dobom. 


Ono što vam je potrebno za izradu DIY dekoracija su prirodni materijali. Sušeno cvijeće i listovi, drvno, bundeve, maroni – izbor je raznolik.
Da biste došli do materijala, možete otići u prirodu ili dio nabaviti u cvjećarnici ili na tržnici. Ovisno o tome što planirate izraditi, potrebni su vam kistovi i boje, juteni konac, lak i ljepilo. 


Upečatljiv ukras za stol


Sve što vam je potrebno je drveni pladanj kojeg možda već imate u svom domu. Ako ga nemate, vrijeme je da ili kupite jedan ili ga izradite. Na pladanj možete jednostavno raspodijeliti mirisne svijeće u bojama jeseni.


Rasporediti možete šišarke, sušeno cvijeće, komade drveća, a ako planirate pladanj držati na terasi, mahovina je izvrsno poslužiti kao podloga. Listovi na koncu


Sušeni listovi obješeni o juteni konac fantastičan su i upečatljiv dekor detalj koji se veoma jednostavno izrađuje. Sve što vam je potrebno jest hrpa većeg sušeg lišća i juteni konac. Listove možete objesiti onakve kakvi jesu, no ako se želite dodatno poigrati, lišće možete pobojati u brončanu ili zlatnu boju.Vijenac za vrata


Nije prosinac jedino vrijeme kada možete ukrasiti svoja vrata lijepim vijencem. Jesenske boje izvrsno izgledaju na vratima. Potrebne su vam tanke i savitljive grane koje ćete pričvrstiti u vijenac. Također vijenac možete kupiti u trgovinama s DIY materijalom. Ukrasite vijenac osušenim šipkom, listovima i cvijećem, možete koristiti i mašne u bojama jeseni, brojne su opcije.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Melissa Skidmore (@daisymaebelle)Bundeve kao glavni jesenski ukras


Teško je zamisliti jesen bez bundeva zbog čega one odlično stvaraju jesenski ugođaj. Bundeve izgledaju izvrsno i u svom posve prirodnom izdanju, no uvijek ih možete dodatno pobojati sprejem. Naravno, bundeve možete i izrezbariti i ispuniti svijećama. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli MacKenzie + Richelle (@therivercitysisters)Ukrasi s kestenjem


Posebno zabavno je izrađivati ukrase uz pomoć kestenja, a razni DIY projekti prikladni su za zajedničku aktivnost s djecom. Sve što vam je potrebno je hrpa kestenja, čačkalice i sitni ukrasi uz pomoć kojih možete izrađivati male čovječuljke. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Gerolsteiner_DE (@gerolsteiner_de)