Skeleton Valley

Prekrasno obiteljsko izletište Dinopark Funtana: Ovdje bi uživao i Ross Geller

Karmen Bosnić

U Dinoparku ćete proći kroz razne dijelove svijeta, kroz razna vremenska razdoblja i upoznati više od 80 različitih dinosauraJeste li i vi maštali o tome da postanete paleontolog kad ste bili dijete? Ross Geller vam je omiljeni lik u “Prijateljima”? Od rane dobi dosta razgovijetno umijete izgovoriti plesiosaurus, znate da je dunkleosteus divovska riba zvana i monstruozni kostolomac, a da je ugriz predatora X deset puta jači od ugriza bilo koje druge životinje?


Eto vam prilike da za vikend otputujte nedaleko Poreča, u Dinopark Funtana, povedete djecu (ili ne) i zabavite se zamišljajući kako je izgledala daleka prošlost dok jašete dinosaure i istražujete “ostatke” tih divovskih bića dok šetate mističnom dolinom Skeleton Valley.


Fotkanje i snimanje ne da je dozvoljeno, nego je i poželjno.
Ljubitelji “sebića”, navalite!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dinopark Funtana (@dinopark_funtana)Jurski park


U Dinoparku ćete proći kroz razne dijelove svijeta, kroz razna vremenska razdoblja i upoznati više od 80 različitih dinosaura – sve kako biste dobili što potpuniju sliku o tim čudesnim stvorenjima.


Neke od maketa su pokretne, glasaju se i napravljene su u prirodnoj veličini.


Obzirom je dio parka smješten na starom kamenolomu sretat ćete ih tamo, šetajući šumom, te diljem drvene staze duge 1,5 kilometara, koja vodi kroz područje Gondwana i Pangea, a jednim dijelom se nalazi iznad stijena što također raduje male avanturiste u razvoju.


Površina parka, uključujući šumu, iznosi 80.000 metara četvornih, 2.500 metara je duga drvena staza kroz šumu, a od eksponata dinosaura djeci nekako bude omiljen 25 metara velik T-Rex.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dinopark Funtana (@dinopark_funtana)Morska čudovišta


Za dodatni provod tu je gusarski brod Tortuga koji ne žulja, a ljulja, adrenalinska vožnja na Dragon coasteru, kao i vrtuljak Twister fly, Safari bus ili Flinstone, koji su, kažu, prikladni za sve dobne skupine.


Lunapark također ima Stone station za obiteljsku vožnju, vlakić, brodić i trampoline. Veliki i mali mogu isprobati gađanje lukom i strijelom uz pomoć instruktora ili testirati spretnost na Monster paintball huntingu.


Za najmlađe je organiziran i Dinoride – jahanje dinosaura, radionica iskopavanja kostiju Fossil safari, te Sea monsters, razgledavanje izložaka pretpovijesnih morskih stvorenja u prirodnoj veličini.


Jedan od mališanima najdražih doživljaja je posjet dječjem ZOO-u i jahanje na ponijima, hranjenje koza, te fotkanje s albino pitonom i iguanom.


Kad se od avanture ogladni i ožedni, na zasluženi se odmor može otići u restoran Jurassic BBQ koji nudi jela s roštilja, restoran brze hrane McDinos, Pizza Cut ili novi Salad Bar u kojem gladni mogu smisliti salatu po želji.


Foto galerija: Dinopark FuntanaDinopark Funtana ima i happy hour popust


Dinopark je otvoren svaki dan od 10 do 18 sati. Djeca do tri godine imaju besplatan ulaz, ona od četiri do 14 godina partijaju po cijeni od 150 kuna, odrasli će za ulaz izdvojiti 170 kuna, a gosti dobi 60 plus – 150 kuna.


U vrijeme happy houra od 15 do 18 sati cijena ulaznica je povoljnija za 20 kuna. Besplatan je ulaz djeci do 14 godina tijekom cijelog mjeseca u kojem su rođeni, te posjetiteljima s invaliditetom. Obiteljski popust za četiri osobe iznosi 10 posto.


Ulaznice vrijede cijeli dan, a sve su atrakcije uključene u cijenu, osim paintballa. Korištenje parkirališta je također besplatno. Psi su dobrodošli u Dinopark Funtana i trebaju biti na kratkim uzicama. Kako ne bi ljutili dinosaure.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dinopark Funtana (@dinopark_funtana)Što kažu posjetitelji?


“Odličan park za stvaranje obiteljskih uspomena. Uživali smo s djecom. Bili su oduševljeni”, Iva


“Preporučila bih ovo iskustvo svima čija djeca imaju do deset godina. Naši su klinci oduševljeni, htjeli bi ići u park svaki dan”, Stella


“Izvrsno je, imaš osjećaj kao da si u džungli. Ima puno dinosaura, neki se mogu jahati. Preporučio bih i show, zabavan je. Osigurajte si najmanje četiri sata da stignete sve pogledati”, Alen