Let koji će svi pamtiti

Vlasnici pasa i mačaka plaćaju više od 60.000 eura da im se vrate njihovi kućni ljubimci

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Australske obitelji plaćaju poseban let kako bi ponovno bili skupa sa svojim četveronožnim članovima obiteljiKoronavirus je u mnogočemu promijenio način na koji živimo, ali i kako putujemo. Nije novost da se broj let zbog pandemije uveliko smanjio, a zahvaćen je cijeli svijet. Također nije novost da su ljudi ostajali “zarobljeni” na pojedinim dijelovima svijeta te muku mučili kako se vratiti svom domu. 


Pojedine australske obitelji taj problem imaju sa svojim kućnim ljubimcima koji su ostali na drugom kraju svijetu. Kako bi ponovno bili svi na okupu, spremni su platiti poseban avion koji će njihove krznene članove obitelji vratiti doma. 


Kako 9news piše više australskih obitelji su unajmili avion za preko 60.000 eura kako bi prenio njihove pse i mačke iz Vancouvera u Melbourne. 
Naime, ostavili su svoje kućne ljubimce u Kanadi planirajući ih u Australiju dovesti netom nakon njih. No, dogodila se korona i broj letova je uvelike smanjen. 


Allan Smith ima dva psa i spreman je platiti oko 10.000 eura kako bi ujedinio svog Poochinija i Rooxieja s ostatkom obitelji. On i njegova žena su u prosincu nakon 15 godina napustili Kanadu i preselili se u Australiju te su trebali nakon kućenja dovesti i svoje kućne ljubimce. 


“Do sada nije postojala nikakva mogućnost da ih vratimo u Australiju. No, ne možemo ih jednostavno ostaviti”, objasnio je Smith za australski medij. 


Oni nisu jedini koji su platili za ovaj poseban let. Marka i Tania Blackwell su u ostali u Kanadi sve do trenutka dok njihova dva vučjaka nisu mogli ići s njima. 


Ovaj par je trebao 30. ožujka napustiti Vancouver no tada su doznali kako aviokompanija više ne prevozi kućne ljubimce. 


“Kada smo shvatili da se ne možemo vratiti sa svojim psima, odlučili smo ostati s njima. Ovo je definitivno veoma stresan period”, objasnili su. 


Par će let također platiti nešto više od 10.000 eura. Zajedno s drugim obiteljima, koji su bili odvojeni od svojih četveronožnih članova obitelji, ovaj let će sigurno ostati zapamćen i to ne samo zbog visoke cijene nego i činjenice što će ih ujediniti sa svojim kućnim ljubimcima.