Australija

Crvena panda pobjegla iz zoološkog vrta – na stablo smokve

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Ravi je tek stigao u novi zoološki vrt kad je odlučio razgledati novu okolinuCrvena panda koja je provela dva dana na slobodi nakon što je pobjegla iz australskog zoološkog vrta ponovno je uhvaćena, nakon što je uočena kako visi na drvetu smokve u obližnjem parku.


Ravi, 7-godišnji panda, stigao je u zoološki vrt Adelaide nakon što je premješten iz drugog zoološkog vrta, u nadi da će se spariti sa ženkom crvene pande po imenu Mishry. Ali Ravi je ubrzo otišao.


Direktor zoološkog vrta u Adelaideu Phil Ainsley izjavio je za televizijsku kuću ABC kako su čuvari zoološkog vrta proveli nedjelju mameći Ravija da siđe sa smokve njegovim omiljenim namirnicama, kao što su bambus i kukuruz šećerac, ali bezuspješno. Na kraju su ga morali uspavati strelicom za smirenje, piše AP.
Ravi je pao u ruke čuvara zoološkog vrta koji su čekali ispod drveta.“Ravi je jako dobro”, rekao je Ainsley. “Smješten je u bolnicu, gdje će provesti sljedeća dva ili tri dana nakon što je bio u bijegu. Samo želimo biti sigurni da je zdrav i da se oporavio od svoje avanture.”


Ainsley je rekao da su otkrili kako je Ravi pobjegao iz svoje nastambe u petak ujutro i isprva su ga tražili unutar zoološkog vrta, misleći da će biti na jednom od velikih stabala. Čuvar ga je na smokvi u obližnjem botaničkom parku uočio tek u nedjelju ujutro.


“Tek je stigao i testirao svoje dvorište”, rekao je Ainsley. “Znamo da su crvene pande nevjerojatno okretne i poznate po svojim avanturama.”