Čistoća je pola zdravlja

Čišćenje vagine: Jeste li sigurni da pravilno održavate intimnu higijenu?

Life

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Možda mislite da je potrebno uložiti mnogo truda dok se kupate kako biste očistili vaginu, ali to ne činite s obzirom na to da se vagina sama čisti.Mnogo toga naučimo u životu, ali često ne naučimo potrebne vještine poput financija, ulaganja, poreza, ali definitivno ne učimo dovoljno niti o seksualnom zdravlju. Razgovor o seksu i seksualnom zdravlju još uvijek je tabu, ali važno je znati kako najbolje voditi računa o svom tijelu za održavanje dobrog zdravlja i osjećaja osnaženosti.


Puno je stvari koje treba znati imate li vaginu, ali fokusiramo se na to kako pravilno skrbiti i očistiti vulvu i područje vagine. Možda mislite da ste sve to pokrili, ali postoji nekoliko važnih informacija koje vrijedi znati i ponoviti.


Možda mislite da je potrebno uložiti mnogo truda dok se kupate kako biste očistili vaginu, ali to ne činite s obzirom na to da se vagina sama čisti. Vaš iscjedak je doslovno tuš u vagini. Iscjedak iz vaše vagine svakodnevno uništava bakterije i nečistoće. Količina se često može mijenjati na temelju vašeg ciklusa ovulacije, vašeg zdravlja i infekcija.
Preporučuje se samo pranje vanjske strane vulve i velikih usana blagim sapunom. Nikada ne treba umetati prste ili sapun ili bilo šta unutra da operete vaginu, piše Popsugar.


Da biste očistili vaginu, trebate otvoriti svoje usne i uvući vlažni prst ili malo blagog sapuna s vodom niz vaše usne da biste uklonili nakupljanje mrtvih stanica kože, ulja i druge tekućine koja se nalazi na vrhu penisa ili u naborima vagine, nakon čega slijedi ispiranje čistom vodom. Ako imate stidne dlačice, u redu je upotrijebiti blagi sapun na područje poput vaših vanjskih usana. Da biste očistili unutarnje usne, jednostavno isperite vodom. Ako želite koristiti proizvode za čišćenje vagine, upotrebu istih korisna je samo na području stidnih dlačica.


Manje je više kada je riječ o njezi vulve i vagine. Vagina ne treba mirisati poput ruža. U stvari, normalno je da vagina ima miris i da se taj miris mijenja svakodnevno i mjesečno. Ako primijetite malo jači miris, to je pokazatelj infekcije i trebali biste se posavjetovati s liječnikom. Vaša vagina je izuzetno osjetljiva, stoga joj pokažite pažnju, ali nemojte pretjerivati ​​s time. Ako imate pitanja o svom vaginalnom zdravlju, svakako pitajte stručnjaka bez obzira koliko neobična ili neobična mislite da mogu biti vaša pitanja.