Duljina ili opseg?

Čini se da postoji savršeni penis. Ovo je idealna veličina, ako pitate žene

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Žene su u anketi birale između 33 različita penisa.Pojam “savršenog penisa” već je desetljećima vezan uz brojne rasprave, a istina je da se iza dobrog seksa krije puno više od “idealne veličine”. No, koja je to idealna veličina i postoji li uopće, tema je vezana za brojne studije i ankete.


Istraživači su 2015. godine okupili 75 žena čiji je zadatak bio provjeriti 33 umjetna penisa različitih veličina i oblika stvorenih 3D printerom.


Rezultati studije su otkrili da ona rečenica “veće je bolje”, nikako ne drži vodu jer su žene više zainteresirane za obujam.


Pa, postoji li onda savršeni penis?
Studija otkriva da žene ne samo da preferiraju “prosječno” velik penis već imaju različite ideje o savršenom penisu ovisno o tome gledaju li dugoročnu vezu ili tek seks na jednu noć.


Upitane da odaberu idealan penis za dugoročnu vezu, žene su odabrale penise velike 16 centimetara dok su za seks na jednu večer odabrale penise veličine 16,2 centimetra.


Prosječna veličina penisa u erekciji varira između 13.9 i 16 centimetara.


Voditeljica studije, doktorica Nicole Prause, kazala je da ženama nije veliku ulogu igrala veličina već obujam penisa.


“Za maksimiziranje seksualnih povlastica, jasno je da žene preferiraju penise šireg obujma jer takvi imaju bolji utjecaj na stimulaciju klitorisa. Žene preferiraju različite veličine za različite trenutke”, kaže Prause, a prenosi Marie Claire.