Back to School

Obuća za novi početak: Pronašli smo dječju obuću super kvalitete koja olakšava povratak u vrtić i školu

Dijana Ljubanović

Foto: iStock

Foto: iStock

Mališani će cijelog života pamtiti svoje prve pustolovine prije kojih su s nestrpljenjem navlačili obuću na svoje nogice kako bi što brže otrčali u nestašluke.Djeci je najvažnije da se osjećaju slobodno i sigurno. Svaki njihov korak važan je kako bi sretno i bezbrižno rasli. Sigurno se sjećate svojih prvih nestašluka u omiljenim cipelicama.


Miris kože, mekoća i udobnost kreirali su naša prva sjećanja. I tako je iz generacije u generaciju. Mališani će cijelog života pamtiti svoje prve pustolovine prije kojih su s nestrpljenjem navlačili obuću na svoje nogice kako bi što brže otrčali u nestašluke. Zato je važno priuštiti im zadovoljstvo, udobnost i osmijeh.


Njihova mala stopala osjetljiva su na dodir, a putem njih primaju podražaje koji su važni za razvoj ravnoteže i hoda, a istodobno potiču zadovoljstvo. Važno je pritom obratiti pažnju na prostranost obuće, fleksibilnost i materijale u kojima će koža disati, a mališani s lakoćom stvarati uspomene.


obuca

Mališani će cijelog života pamtiti svoje prve pustolovine prije kojih su s nestrpljenjem navlačili obuću na svoje nogice kako bi što brže otrčali u nestašluke, Foto: iStock
Posebno je simpatično što mnogi roditelji ne mogu dočekati da kupe prvi par cipela za svoju djecu. Ipak, ponekad se zaboravlja da se dječja obuća s vremenom mora mijenjati kao što se mijenjaju dječje potrebe i navike, ali mijenja se i nadograđuje i iskustvo kupnje cipela.


Udobnost prije svega


Udobnost je ključna jer djeca su gomila energije. Bilo da su u školi, kući ili na lokalnom igralištu, bit će aktivna. A svoje će cipele ostaviti usput ako nisu dovoljno udobne. Također je bitno da cipele budu izrađene od prirodnih materijala kako bi se osigurala prozračnost i veća udobnost.


Dječja stopala u razvoju su jedinstvena i razlikuju se od djeteta do djeteta, stoga se ne preporučuje nasljeđivanje obuće odnosno nošenje rabljene obuće.


Crne cipelice 429,00 kn, bež cipelice 439, 00, kn, Foto: Vedran Karuza


Što je potrebno kako bi život u pokretu bio ugodan mališanima?


Prostranost je izuzetno važna. Dječja stopala rastu izrazito brzo, pa kada biramo cipele moramo biti sigurni da je obuća dovoljno velika u prednjem dijelu, kako bi se prstići slobodno kretali. Uz to ne treba zanemariti fleksibilnost.


Fleksibilan potplat, dobra savitljivost na prstima i mekani gornji dio obuće osnovni su pokazatelji dobre cipele. I to je provjeren trik kojim se možete poslužiti prilikom isprobavanja nove obuće.


Ukoliko vam je dizajn privlačan i savršeno se uklapa u outfit koji ste zajedno s mališanima odabrali za njihov stil malog frajera ili frajerice, ipak razmislite o funkcionalnosti i koliko je obuća koja vam se sviđa uistinu dobra za vašeg malog istraživača.


Ukoliko je potplat previše krut, a model uzak, ipak nastavite potragu za savršenim parom obuće.


Čarapice na ananas 15,00 kn, papuče od 155,00 kn, desne čarapice 20, 00 kn, papuče od 155, 00 kn, Foto: Vedran Karuza


Dječje stopalo je u svojim ranim fazama izrazito mekano te nošenje male i uske obuće u tom razdoblju može dovesti do nepravilnog rasta kostiju, mišića i ligamenata, što dovodi do trajnih problema u razvoju stopala.


Neka vam kroz glavu prođu pitanja je li obuća odgovarajuće veličine i pritišće li bilo koji dio stopala. Ukoliko je odgovor na bilo koje od ovih pitanja negativan, nije riječ o idealnom paru cipelica.


Cipele 439,00 kn, Čarape 15 kn, Ruksak 110,00 kn, Foto: Vedran Karuza


Prednji dio treba biti dovoljno širok kako bi se prsti mogli slobodno micati, ali ne preširok jer se stopalo ne smije ljuljati niti izuvati iz cipele. Niti previše ravan niti previsok potplat obuće nije preporučljiv.


Cipela treba biti dovoljno visoka kako bi držala gležanj u pravilnom položaju, osim kada zbog vremenskih uvjeta to nije moguće.


Anatomski oblikovana obuća pruža udobnost, zaštitu i nježnu podršku stopalu. Uložak bi trebao biti dizajniran tako da stopalu pruži potrebnu prozračnost i fleksibilnost pri hodanju. A obuća izrađena od prirodnih materijala omogućit će disanje stopala.


Roze čarapice 15,00 kn, papuče od 155, 00 kn, plave čarapice 15,00 kn, papuče od 159,00 kn, Foto: Vedran Karuza


Ciciban cipelice drugo su ime za sretno djetinjstvo


Ciciban cipele svojim anatomskim oblikom i načinom izrade omogućuju pravilan i zdrav rast dječjih stopala te pružaju prikladnu fleksibilnost, udobnost i zaštitu. Bilo da je riječ o malim tenisicama za svaki dan, finih cipelica za posebne prilike ili kućnih papučica, svaki dizajn je pomno dizajniran i osmišljen kako bi izmamio osmijeh.


Proizvod karakterizira iznimno visoka kvaliteta izrade, koja je plod prijenosa znanja s generacije na genaraciju te usavršavanja proizvodnje korištenjem najmodernije dostupne tehnologije.


Crvene cipele 429, 00 kn, crne cipele 449,00 kn, Foto: Vedran Karuza


Tvrtka slijedi najnovije tehnološke i mehaničke inovacije koje jamče kvalitetu i preciznost u proizvodnji obuće. Istovremeno ostaje vjerna ideji da su vješte ruke ključni čimbenik konačne kvalitete cipela.


Osim kvalitete proizvoda, tvrtku ističe produktivnost što se ogleda u dnevnoj proizvodnji više od 2.500 pari obuće koju tijekom proizvodnog procesa pregleda više od 70 pari ruku kvalificiranog osoblja.


Čarape 16,00 kn, cipele od 459,00 kn, Foto: Vedran Karuza


Cipele dizajnirane u Cicibanu prilagođene su dječjim stopalima u rasponu od malih do velikih brojeva te za različite namjene. Rezultat je to dugogodišnje suradnje s renomiranim stručnjacima.


Ljubav i briga za dječja stopala je vrijednost koja vodi ka novim spoznajama, iskustvima i stvaranju objektivnih kriterija za proizvodnju što kvalitetnije dječje obuće koja će vam omogućiti bezbrižnost u svakodnevici.


Od 459,00 kn, Foto: Vedran Karuza


Rujan za sobom osim novih pustolovina, donosi i prve jesenske kiše stoga je važno uložiti i u kvalitetnu kabanicu za vaše najmlađe. Tako će nesmetano moći uživati u svojim avanturama.


Ruksak 110,oo kn,  kabanica 95, 00 kn, tenisice od 429, 00 kn, Foto: Vedran Karuza


Ruksak 110, oo kn,  kabanica 95, 00 kn, tenisice od 459, 00 kn, Foto: Vedran Karuza


Nova kolekcija jesen/zima stigla je na police trgovina pa se na vrijeme stignete opskrbiti novim parom super obuće.


429,00 kn /od broja 20 do 24, desno: 499,00 kn /od broja 31 do 39


459,00 kn /od broja 25 do 34, desno 459,00 kn /od broja 25 do 40


Popis trgovina u Rijeci u kojima se može kupiti Ciciban:


Korzo 23a, trgovina Ciciban


Tower Center Rijeka, trgovina Ciciban


ZTC Rijeka, trgovina Obuća


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Obuća.