Raskoš u čaši

Cheesecake s jabukama i karamelom donosi slatku svježinu u zimske dane

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Elegantnog izgleda i savršenog okusa



Ovaj desert poslužen u staklenoj čaši savršen je za zimu te će se, vjerujemo, tražiti porcija više. Osim namirnica koje u spoju stvaraju pravu rapsodiju okusa, izgleda fantastično. Definitivno vrijedan dodavanja u knjigu recepata!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Eleonora Raven (@_ravenoire_)





Sastojci (za 4 čaše):


  • 100 g keksa (vrsta po izboru)
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Sol
  • 2 prstohvata cimeta u prahu
  • 70 g otopljenog maslaca
  • 2 jabuke
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1/4 žličice cimeta u prahu
  • 50 ml soka od jabuke
  • 150 g quark sira
  • 5 žlica vanilin šećera
  • 80 g krem sira
  • 1 žlica meda
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 8 žlica kreme od karamele

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Gessica Sammaritano (@gessica07)


 


Priprema:


Pažljivo izmrvite kekse i stavite ih u zdjelu. Umiješajte šećer, prstohvat soli i cimet, ulijte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. 2/3 smjese podijelite u četiri čaše (cca 200 ml svaka) i ohladite. U međuvremenu ogulite jabuke, narežite ih na četvrtine, izvadite im koštice i narežite ih na kockice. Na vrućem maslacu u tavi kratko ih propirjajte.


Pomiješajte sa šećerom i cimetom, deglazirajte sokom od jabuke i kratko pirjajte dok tekućina uvelike ne ispari i ostavite sa strane da se ohladi. Pomiješajte quark s 4 žlice vanilin šećera, krem sirom i medom dok sve ne postane glatko i kremasto. Istucite vrhnje s preostalim vanilin šećerom dok ne postane čvrsto i stavite ga u vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. U čaše ulijte 2/3 kreme od sira. Po vrhu rasporedite jabuke, pa prekrijte preostalom kremom.


Preostalu smjesu maslaca i mrvica ulijte u čaše i svaku prelijte s 2 žlice karamel kreme. Na svaku istisnite kremu iz vrećice (pokušajte oblikovati ružu) i pospite preostalim biskvitnim mrvicama. Dobar tek!