"Magični šešir"

Čavle pripremaju jako fora događaj za djecu, a Rea Čargonja nam je otkrila kakva sve iznenađenja čekaju posjetitelje

Sanda Milinković

Rea Čargonja, direktorica Turističke zajednice Općine Čavle, Foto: Vedran Karuza

Rea Čargonja, direktorica Turističke zajednice Općine Čavle, Foto: Vedran Karuza

U razgovoru s direktoricom Turističke zajednice Općine Čavle doznali smo zanimljive informacije, ali planove za ljetnu sezonu pred nama

Bogati program “Proljeće na Čavji” ove godine zatvara jedna sasvim nova i simpatična manifestacija posvećena onim najmlađima. Riječ je o događaju “Magični šešir” kojeg organizira Turistička zajednica Općine Čavle u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner.Vrtićarci, školarci, svi će pronaći nešto magično


Veseli, zabavni i magični šešir Širko stiže od 16 do 20 sati na igralište Jama 3. lipnja, a ulaz je besplatan. Širko je poseban po tome što iz njega možete izvući skoro sve što poželite, a u subotu imate priliku uroniti u svijet Magičnog šeširka.


“Jeste li čuli možda za KaKaO iz Kostrene? KaKao je Širkov prijatelj, ali on zabavlja djecu u Kostreni. Magični šešir može doći gdje god ga pozovete! Vrtićarci, školarci, svi će pronaći nešto magično. Dok mame i tate odmaraju u hladu, djeca će uživati u raznovrsnim aktivnostima!”, poručuju organizatori.


Na temu događaja za najmlađe, razgovarali smo sa Reom Čargonjom, direktoricom Turističke zajednice Općine Čavle. Prvo što smo je upitali, bilo je kako su došli na ideju organizacije ovakvog eventa na što nam je kazala da sadržaja za djecu uvijek nedostaje.


“Aktivnosti na otvorenom smatramo da nikada nije dovoljno. Djeca od sve mlađe dobi su sve više vezana uz ekrane i sve se manje kreću, a ovakvim manifestacijama cilj nam je usaditi im naviku za zdravim načinom života, kvalitetnim provođenjem vremena na otvorenom kako s prijateljima tako i sa obitelji.


Magični šešir je projekt koji može rasti, razvijati se i nuditi raznolik sadržaj prilagođen djeci vrtićke i školske dobi. Osim toga smatram da na ovaj način promoviramo Općinu Čavle kao sredinu koja pridonosi razvoju djece, sredinu koja je poželjna za kvalitetan život djece i mladih obitelji”, kaže Rea.Ponesite i bicikle!


Doznajemo da će manifestaciju Magični šešir otvoriti vrlo spontano, bez službenog otvorenja, ali da su zato za zatvaranje pripremili odličnu predstavu „Veseli cirkus klauna Marka“ nakon koje se svi mogu nastaviti družiti i otići kući s lijepim uspomenama.


Priprema li se neko iznenađenje, pitamo.


“Možemo otkriti da će Širko ovog puta ugostiti dva prijatelja, medvjeda Medu Štedu i puha Platka s kojima će se svi moći družiti i fotografirati. Sam događaj će također biti sniman i fotografiran u promotivne svrhe pa napominjemo da svi koji dođu pristaju biti snimani i fotografirani”, odgovara.


“Obrišite prašinu sa svojih bicikli i obavezno s njima dođite na event, obzirom da vam BBK Rodeo priprema pravi spektaktl. Ali za one koji nemaju bicikl tu je Keindl sport koji je osigurao sedam  bicikli pa će se svi moći bezbrižno voziti.


Voljeli bi naglasiti da aktivnosti provode stručne osobe, osobe s iskustvom u radu s djecom te da imamo odličnu suradnju s partnerima kao JGL d.d., Keindl sport, Erste banka, Hrvatska olimpijska akademija, Biciklistički klub Team Rodeo koji na različite načine pomažu i podržavaju održavanje manifestacije.


Pozivamo naše mještane te sve zainteresirane da se odazovu i pridruže ovom aktivnom danu na igralištu te ponavljamo kako je ulaz potpuno besplatan. Za roditelje smo pripremili kutak za osvježenje zvan Caffe bar Centar”, dodaje direktorica.Pripremaju se i dva velika festivala


S obzirom na to da je Magični šešir dio programa “Proljeće na Čavji”, zanimalo nas je i jesu li s organizacijske strane zadovoljni postignutim.


“Moram reći da smo izuzetno zadovoljni. Po prvi puta smo proljeće koncipirali u model ovako bogatog i raznovrsnog sadržaja. Najviše nas veseli velika posjećenost, pozitivne reakcije te konstruktivne kritike koje nas guraju i daju vjetar u leđa da budemo još bolji i kreativniji.


Proveli smo puno novih manifestacija te oplemenili one tradicionalne, već svima dobro znane. Nakon proljeća ne stajemo, vrlo brzo nas čekaju dva velika festivala; Festival palente i sira te Festival teatra Čavle – Omišalj zatim bogati program za ljeto. Krenuli smo jako i ambiciozno u ovu godinu, planova je puno i mi samo držimo „fige“ da nas vrijeme posluži, a za sve ostalo smo dobro pripremljeni”, objašnjava s osmijehom.


Nakon proljeća, stiže nam i ljeto, pa smo doznali i što sve općina Čavle priprema za vruću sezonu.


“Planovi za ljetni program su jako bogati i raznovrsni, a mi se trudimo u svakom od njih organizirati i dodatni sadržaj za djecu bez obzira o kojem vidu manifestacije je riječ. Za sada vam mogu reći da nas na ljeto čekaju eno gastro priredbe, raznovrsni glazbeni koncerti, mnoštvo sportskih, kulturnih i zabavnih događanja – a za detalje o istima ćemo još malo pričekati. Ove godine Magični šešir zatvara proljetni dio godine u Čavlima, a u budućnosti se nadamo realizirati ga možda i više puta godišnje”, zaključuje naša sugovornica Rea Čargonja._


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Turistička zajednica Općine Čavle.