Raskošni desert

Brownie torta s kruškama za najslađi blagdanski stol

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Što je kućno druženje bez slasnog deserta? 



Kako se zima sve odlučnije ustoličila, tako sve manje vremena provodimo vani. A tu i posebni uvjeti i pravila koja zbog pandemije moramo poštovati pa što nam drugo preostaje nego napraviti si najbolju moguću kučnu atmosferu.


Dobro je poznato da niti jedno uživanje nije potpuno bez neodoljive hrane. Zato neka se ove zime na vašem jelovniku nađe poslastica koja će zadovoljiti čak i najizbirljivije sladokusce. Kombinacija čokolade i voća, uvijek je dobar izbor. U nastavku pročitajte jednostavan recept koji će dane provedene za stolom učiniti nezaboravnima.


Brownie torta s kruškama


Sastojci


  • 180 g maslaca, omekšan
  • 180 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g mljevenih badema
  • 250 g tamne čokolade


Za poširane kruške


  • 250 g šećera
  • 4 kruške
FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Da biste poširali kruške, stavite 1,5 litre hladne vode i šećer u veliki lonac na srednje jaku vatru. Pustite da zavrije i promiješajte da se šećer potpuno otopi. Odrežite okrugle krajeve krušaka tako da imaju ravnu podlogu na kojoj će stajati kada su u kalupu za torte. Spustite ih u vrući sirup, a zatim dinstajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedite i osušite. Zagrijte pećnicu na 180 ° C.


U međuvremenu u velikoj posudi za miješanje zajedno s električnom miješalicom istucite maslac i šećer dok ne postanu blijedi i kremasti. Istucite jedno po jedno jaje, a zatim dodajte mljevene bademe i tucite dok se ne sjedine.


Otopite tamnu čokoladu ​​u mikrovalnoj pećnici oko 2 minute, miješajući do pola i pazeći da čokolada ne zagori. Dodajte otopljenu čokoladu u tijesto za kolače, miješajući, a zatim ulijte tijesto u podmazani kalup za torte od 20 cm.


Lagano gurnite kruške u tijesto, ravnomjerno raspoređene, tako da stoje uspravno u limu, a zatim pecite 40 minuta. (Sredina torte i dalje bi trebala biti gnjecava poput browniea, ali izvana će biti čvršća.)


Izvadite lim iz pećnice i ostavite da se hladi 10 minuta prije nego što pažljivo izvadite kolač iz lima. Ohladite 15-20 minuta, a zatim još toplo narežite i poslužite sa sladoledom. Torta je dobra i na sobnoj temperaturi.