Gdje za vikend

Bogata gastro ponuda i atraktivne lokacije čekaju ljubitelje riječnog turizma

Life

FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa

Na Mrežnici i Kupi, samo 45 minuta vožnje automobilom iz Zagreba i 20 minuta iz Karlovca, posjetitelje očekuju nove ljetne gastro – turističke lokacije. Uz obale rijeka Karlovačke županije uz prirodu, razne sportske sadržaje i bogat program posjetitelji će sve do kraja kolovoza moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Ivana Vukmanić (Restoran DP) svojedobna pobjednica Kupa kuhara i najbolji amaterski kuhar Ivan Medić (ispred Restorana Žganjer) koji je pobijedio u HRT-ovom televizijskom showu „Kuhan i Pečen“ zaduženi su za vrhunske jelovnike.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


Dnevni boravak na rijeci nova je manifestacija koja uz bogatu gastronomsku ponudu i jedinstvene lokacije uz rijeku Kupu i Mrežnicu dovodi posjetitelje, ljubitelje mikro turističkih lokacija i raznolike ponude na obiteljska i prijateljska druženja.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


Manifestacija je započela Dnevnim boravakom na Mrežnici koji je prošlog ljeta bio hit destinacija cijele Karlovačke Županije, a ovog ljeta se nastavlja novom lokacijom – Dnevnim boravkom na Kupi, koji se smjestio na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa
Osim toga, cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke.  Dnevni boravak na rijeci kao manifestacija na ovaj način objedinjuje gastronomsku ponudu i priridone ljepote cijele Karlovačke županije.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


DNEVNI BORAVAK NA KUPI


Ako ste se do sada dvoumili gdje je najbolje provesti dan uz dobru zabavu i ukusnu hranu, pronašli ste savršeno mjesto jer će Dnevni boravak na Kupi  ponuditi upravo sve što vam treba. Gosti će u sklopu Restorana Žganjer imati priliku isprobati tradicionalnu kuhinju spremljenu na moderan način. Nezaobilaznu janjetinu u street food izdanju i vrhunski autorski burgeri će kroz prilično neočekivane kombinacije ispričati gastro osobitosti kraja. Posjetitelji će u Dnevnom boravku na Kupi janjetinu grickati u uštipcima, teleći jezik u burgeru, bijeli papar u torti, a đumbir i špek u štrudli. Obzirom na povijesnu baštinu i Stari grad Ozalj koji je svojedobno bio dom Zrinskih i Frankopana, pojedina jela iz jelovnika inspirirana su receptima iz dvorske kuhinje.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


Primjerice torta Katarina Zrinski izvorni je recept upravo Katarine Zrinski, što znači da će posjetitelji nepcima okusiti povijest. Slasne delicije u jelovniku za posjetitelje osmislio je Ivan Medić – pobjednik HRT-ovog show-a „Kuhan i pečen“. Ponudu će još dodatno obogatiti i gastro događanja vikendom stoga gosti mogu očekivati radionice pripreme hrane u velikim loncima, janjetina party na kotačima, vinske promocije, degustacije umaka i slično. No, uz sjajnu gastronomsku ponudu, ova lokacija će dovoditi ovisno o epidemiološkim mjerama i popratne programe za obitelji, djecu, ali i one večernje. Tako će se u programu Dnevnog boravka na rijeci naći filmske projekcije, mini koncerti, izložbe, sportska tradicionalna natjecanja, natjecanja za djecu itd. U vikendu otvaranja nastupit će u petak Damir Biondić Bronz, u subotu Zabavni centar Čarobna šuma, a u nedjelju koktele će pripremati „Cocktails by Nik“.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


Ljubitelji sporta imat će priliku veslati u kajacima na rijeci Kupi, a dostupne će biti i SUP daske. Oni koji vole istraživati na kotačima moći će unajmiti i bicikle. Ova lokacija smjestila se na samo 45 minuta udaljenosti automobilom iz Zagreba, što ju čini savršenom za odmor van grada, ali i sigurnom obzirom na boravak na otvorenom. Osim što se može pohvaliti prirodnim ljepotama, ova destinacija ima zavidnu kulturnu baštinu koju objedinjuje povijesni dvorac. Stari grad Ozalj, osim što je poznat po Zrinskim i Frankopanima, njegove zidine su bile i neolitička nastamba Lenđanske kulture koja potječe iz 3000. godine prije Krista, a u njemu su pronađeni i nalazi iz rimskog doba. Na vidikovcu Starog grada nudi se pogled na rijeku Kupu, ali i poznatu hidroelektranu Munjara. Raznolika i bogata gastronomska ponuda koja na moderan način baštini povijest ozaljskog kraja u kombinaciji s atraktivnom lokacijom kupališta te raznolikim popratnim programom zasigurno su dobitna kombinacija za posjetu Dnevnog boravka na rijeci Kupi.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


DNEVNI BORAVAK NA MREŽNICI


Ako krenete preko Novigrada do rijeke Mrežnice vozit ćete se 15 minuta uz rijeku Dobru, a dočekat će vas Dnevni boravak na Mrežnici gdje se smjestio Restoran DP, a donosi dašak svjetske kuhinje na nepca posjetitelja. Losos mariniran s koprom, limunom i soli na podlozi od lisnate salate s dresingom od goruščice i meda, beyond burger i burger s odležanom black angus junetinom, sporo pečena trgana svinjska plećka, pad thai, burrito, čips od šarana, nachosi, pohani sladoled i druge delicije vrhunski su specijaliteti chefa s velikom reputacijom, Ivane Vukmanić.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


Uz svjetsku gastro kuhinju nudi se i posebna karta koktela koji savršeno pašu uz ljetni ugođaj. Lokacija na Mrežnici prošle godine za vrijeme pandemije korona virusa nudila je savršen i siguran oblik obiteljskog druženja uz rijeku, a ove godine s jelovnikom koncipiran na principu world food jelovnika koji gostima daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Sjajan jelovnik upotpunjuju i dodatne aktivnosti pa je tako moguće provozati se kajakom i na rijeci Mrežnici.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


Restoran DP – Mrežnička kuća i Dnevni boravak na Mrežnici dobitnici su nagrade Turistička Prizma “Za novi kvalitet u turizmu”, što potvrđuje kvalitetu ove destinacije. Dodatna sigurnost za posjetitelje je to što je upravo ova lokacija dobila oznaku projekta Safe stay in Croatia koji pruža informacije svim posjetiteljima o turistički objektima koji djeluju  prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Upravo ova lokacija bila je prošlog ljeta hit destinacija u cijeloj Karlovačkoj županiji, a posjetitelje je privlačila raznovrsnim jelima svjetske kuhinje te ljepotom prirode.


FOTO/Izvan fokusa

FOTO/Izvan fokusa


Dnevni boravak na rijeci trajat će sve do kraja kolovoza, a posjetiteljima će kontinuirano nuditi razne aktivnosti i nove jelovnike kroz tjedne. Ovog ljeta nikako ne smijete propustiti sigurnu gastro priču na rijekama kojoj nećete odoliti.