Imena su doista neobična

Biranje imena za dijete može biti stresno. Ova se očajna žena rasplakala kad je čula prijedloge svog muža

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Sirota se žena požalila na forumu za roditelje.Nije jednostavno odabrati savršeno ime za dijete, a prijedlozi se mogu pretvoriti u pravu raspravu između supružnika te u nekim slučajevima, u raspravu čitave obitelji.


Na kraju dana je sasvim normalno da roditelji postignu kompromis i slože se oko idealnog imena, a sve ono prethodno može postati smiješna uspomena.


No, za jednu je očajnu majku odabir imena postao prava noćna mora pa se požalila na forumu.
“Vjerojatno sam pod utjecajem hormona, ali je li itko od vas imao problema s partnerom zbog imena za djecu? Plačem jer se ne možemo složiti. Suprug predlaže imena poput Ozymandias i Balthazar dok su moja više tradicionalna poput James, Issac i slično. Otvorena sam prema ideji jedinstvenih imena, ali on ne želi prestati s ovim prokletim imenima.


Živimo u Ujedinjenom Kraljevstvu i nema zanimljivog nasljeđa zbog kojeg bi odabrali njegova imena. Pitala sam ga da predloži neko normalno i on je kazao da su njegovi prijedlozi sasvim normalni.


Pola sata je nabrajao slična imena, a ja sam bila sve više ljuta. Kazala sam da me namjerno zeza i da prestane. Počela sam ga ignorirati, a on je po četvrti put pitao: ‘Što ne valja s imenom Balthazar?’ Zamolila sam ga da izađe iz sobe”, napisala je žena, a prenosi Mirror.


Kaže da su ostala imena uključivala Zephyrus, Vercingetorix, Theseus, Obadiah, Tiberius i Taliesin. Dodaje da bi njezin suprug želio da njihov sin ima snažno ime s kojim će se izgraditi te da nema ništa posebno u standardnim imenima.


Komentari ispod njezine objave su različiti, a većina se nada da ju suprug samo zeza.


“Balthazar je demon. Kažite suprugu da sam sebe zove Balthazar ako mu je to super”, stoji u jednom od komentara.


“Nema ništa loše s imenom Ozymandias. To je barem ime, za razliku od većine današnjih gluposti koje prolaze kao imena”, “Ja sam tvoj suprug u ovoj situaciji” i “Možda da probate ime Hercules”, neki su od komentara.