Praktični stilski trikovi

Bez da isprobate: Po ovim detaljima možete prepoznati savršene traperice

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Stilistica savjetuje kako prepoznati idealna hlačeNaći savršene traperice i nije toliko jednostavno. Dapače, često nam se čini da je u pitanju nemoguća misija koja rijetko kada rezultira sretnim krajem. No, postoje pojedine naznake da u svojim rukama držite idealne traperice – pa čak i bez isprobavanja. 


Upravo zbog komplikacije oko kupnje traperice rijetko kada bi se usudili kupiti iste putem webshopa. Stilistica McKenzie Crouch redovito na svojim društvenim mrežama dijeli korisne stilističke savjete, a nedavno je podijelila i trikove za prepoznavanje onih idealnih traperica. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ✨ McKenzie Crouch ✨ (@stylingwithkenzie)

Prvo na što trebate pripaziti je patent koji mora imati određenu dužinu. Hlače koje imaju duži patent sprječavaju stvaranje takozvanog “cameltoea”, odnosno boranja i uvlačenja materijala između nogu, a uz to vizualno ističu struk. 


FOTO: iStock
Prije kupnje traperice dobro proučite i provjerite stilske savjete


Nakon toga je vrijeme da proučite bojanje traperice. Na odabir bilo tamniji, svjetlijih ili ispranih traperica, utjecat će vaš stil. McKenzie savjetuje odabir traperice koje na sebi imaju što manje kontrasta jer ćete tako bolje istaknuti noge. 


Bitna stavka je i pozadina traperica. Ovdje mislimo na kroj i izgled hlača iznad džepova. Ako ima V oblik (pri tome on ne mora nužno biti izravno vidljiv), vizualno stvara push up efekt, a to znači da vam stražnjica u njima izgleda fantastično. 


Veoma bitnu stavku igraju i džepovi. Stražnji džepovi nipošto ne smiju biti preveliki jer će vizualno proširiti pozadinu. Provjerite i koliko su međusobno udaljeni. Idealan udaljenost stražnjih džepova brojimo u dužini četiri prsta.