Trend

Nije ostalo zaboravljeno u devedesetima. Vratilo se sjajilo za usne kao must have beauty proizvod

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Poznata dizajnerska imena su sve češće počela birati sjajila za svoj look na modnoj pisti.Kada pomislimo na sjajilo, sjetimo se kasnih 90-ih i ranih 2000-ih kada se make up look nije mogao zamisliti bez blještavih usana. Zadnjih godina preferira se mat look, tako su mat ruževi bili pravi must have beauty proizvod. No, u 2021. sjajilo za usne se vraća na velika vrata. 


Sjajilo je definitivno obilježilo 90-e, no nekako je nakon te ere dospio na loš glas. Ruž je postao sve popularniji, a koliko proizvod nije bio tražen, dokaz je ponuda kozmetičkih brendova. No, onda su se pojavili tekući ruževi i nekako je, korak po korak, sjajilo ponovno osvanulo na policama raznih drogerija. 


No, nije ni sjajilo što je nekoć bilo. Formule su unaprijeđene, a proizvod miljama daleko od onoga od prije kojeg desetljeća. 
Poznata dizajnerska imena su sve češće počela birati sjajila za svoj look na modnoj pisti. A kada dizajneri daju zeleno svijetlo, znamo da je sjajilo doživjelo svoj veliki povratak.


Kako pravilno nanijeti sjajilo za usne?


Kao i kod ruža vrijedi jedno zlatno pravilo – na njegovanim usnama sve lijepo izgleda. Stoga prije nego kupite novo sjajilo za usne, pobrinite se da vam usne budu mekane.


Pogotovo zimi znamo patiti od suhih, hrapavih i ispucalih usnica. Redovito obavljajte piling te nanosite hranjive balzame. Ovaj beauty ritual možete raditi i prije samog nanošenja sjajila za usne. Tako ste sigurni da će se ono lijepo raspodijeliti i dobro izgledati na vašim usnicama.


sjajilo_za_usne

FOTO: iStock
Veoma je bitno da su vaše usnice njegovane


Sjajilo za usne ravnomjerno nanesite od unutrašnjosti prema vanjskim rubovima gornje i donje usnice. Spojite usnice i raspodijelite sjajilo.


Mali trikovi za korištenje sjajila za usnice


No, postoje i mali trikovi za nanošenje sjajila za usnice. Kako bi boja duže trajala, pomoći će vam olovka za usne. Birajte onu iste ili što sličnije boje od vašeg sjajila i s njom iscrtajte usne.


Također ispunite bojom usnice. Izvrsno će poslužiti i olovka za usne u nijansi vaše prirodne boje usnica. Tako ne morate kombinirati olovku s pojedinim sjajilom. Ovaj trik čini čuda kada nanosite sjajilo intenzivne boje.


Kao baza će izvrsno poslužiti i transparentni puder. Jednostavno na usnice nanesite malu količinu istog te na njega nanesite sjajilo.


Uz sjajilo će vaše usnice uvijek izgledati punije. Odličan trik je kombinacija ruža i sjajila za usne. Jednostavno u sredinu usnica nanesite malo sjajila i raspodijelite ga usnicama.