Četiri koraka do lijepe kože

Beauty savjeti: Evo kako pripremiti kožu za jesen

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Pripreme počinju već sadaMožda nam jesen trenutno nije nimalo na pameti, no da bismo kožu pripremili za hladnije i vjetrovitije dane, potrebno je započeti već sada. 


Jedan od vodećih problema je činjenica da ljeti malo zanemarimo njegu kože koja je posebno za vrijeme boravka na plaži izložena brojnim izazovima. Počnite već danas obraćati više pozornosti kako biste jesen dočekali s blistavom kožom spremnom za hladnije dane. 


Obavezni piling


Piling lica bi trebali obavljati redovito, a ne samo za pripremu kože. Posebno ljeti kada se lice zna ljuštiti potrebno je minimalno jednom tjedno obaviti nježni piling lica. 


Više antioksidativne njege
Antioksidanti su ključan faktor u borbi protiv oksidativnog stresa koji negativno utječe na stanice kože i vodi ka ranijem starenju istih. Kako biste se uspješno borili protiv slobodnih radikala te pružili svojoj koži zdravi izgleda, u redovitu njegu uvrstite one proizvode koji imaju antioksidativan učinak. Isprobati možete vitamin C ili vitamin B3. 


Ojačajte mikrobiom


Mikrobiom, zaštitna barijera kože, treba biti u balansu. Kada je to slučaj, koža blista svojim prirodnim sjajem. Za to su zaslužni milijuni bakterija i mikroorganizama koji stvaraju jednu kompleksu simbiozu u kojoj u kožu “puštaju” dobre organizme, a lošije ne. Da biste ojačali zaštitnu barijeru kože, potrebno je koristiti proizvode s probioticima


Dodatna hidratacija


Hidratacija, hidratacija, hidratacija… Ovu riječ nikad ne smijete zaboraviti kada je izgled i zdravlje kože u pitanju. Pobrinite se da unosite dovoljno tekućine kako bi vaš organizam bio hidriran iznutra. Izvana koristite hranjive serume te kožu nagradite bogatim maskama za lice.