Jeste li sigurni da znate za baš sve?

Beauty lekcije koje bi svaka žena trebala naučiti do svog 30. rođendana

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Lekcije koje je dobro naučiti prije okruglog rođendanaBrojni su beauty trikovi, no postoje oni koji su univerzalni, nisu povezani s trendovima i svakoj ženi koriste. Stoga bi svaka žena trebala znati kako primijeniti ove savjete/trikove u svojoj beauty rutini.


Trik protiv nadutih očiju


Bilo da iza sebe imate neprospavanu noć ili ste skloni nadutosti, trik protiv umornih i nadutih očiju biste svakako trebali znati. Sve što vam je potrebno su dvije čajne žlice koje ostavite na par minuta u hladnjak.


Nakon što obavite svoju jutarnju beauty rutinu, držite kratko vrijeme hladne žličice. No, pripazite, nemojte ih direktno nanositi na oči iz hladnjaka, nego ih ostavite malo na sobnoj temperaturi kako biste izbjegli iritacije kože. Alternativa su kockice leda koje umotate u krpu te nanesite na zahvaćeno područje.


Savršena DIY maska za kožu
Maske za lice su posebno tražene tijekom zimskih i ljetnih mjeseci. Posebnu su tražene kada koži trebamo pružiti potrebnu hidrataciju te joj vratiti prirodni sjaj. Maska od avokada i meda je kao stvorena za suhu kožu, ona od zelenog čaja i meda pomaže kod opeklina, a maska s jogurtom vraća izgubljeni sjaj.


Proučite recepte za DIY maske te isprobajte njih par, ovisno o tipu i problemu kože. Nakon par pokušaja, pronaći ćete onu koja potpuno odgovara vašoj koži.


FOTO: Pexels
Prije svega trebate naučiti koji tip kože i kose imate


Šminkanje na brzinu


Kako biste ujutro izgledali svježe i odmorno, potrebno je koži pružiti dovoljno hidratacije. Nakon jutarnje njege slijedi šminkanje, a kako na brzinu postići svježi efekt, posebno je važno kada ujutro nemamo vremena ili kasnimo. Ne treba vam puno proizvoda – puder, korektor highlighter, rumenilo i maskara čine čude i brzo se nanose.


Naučiti koji tip kože imate


Kako biste znali koje proizvode koristiti i kako posložiti svoju beauty rutinu, prije svega morate znati kakav tip kože imate te od kojih najčešćih problema vaša koža pati. Možete imati najbolje proizvode kod kuće, no ako oni nisu prilagođeni vašoj koži, nećete vidjeti učinka. 


Naučite posložiti svoju jutarnju i večernju skin care rutinu


Nakon što naučite koji je vaš tip kože te od kojih problema patite, vrijeme je da počnete slagati svoju skin care rutinu. Nije lagano i to je dugotrajni proces. Čitajte recenzije, pratite brendove, proučavajte proizvode i korak po korak slažite svoju beauty rutinu.


Neki proizvodi vam neće pasati, drugi će biti savršeni, treći posve neutralni. Važno je da pratite svoju kožu u stopu. 


FOTO: Pexels
Prema tipu odlučujete koje beauty proizvode ćete koristiti


Prste k sebi


Mama nam je pri ulasku u pubertet već govorila da ne smijemo istiskivati prištiće, no većina nas je posve zanemarila taj savjet. I često ga zaboravljamo. No, jedna od važnijih beauty lekcija jest da uistinu ne smijemo na svoju ruku istiskivati prištiće. Ako pak trebate, napravite potrebnu pripremu. Također prste tijekom dana nemojte povlačiti po licu. 


Ispravna njega kose


Kao što trebamo posložiti skin care rutinu, isto tako trebamo znati što nam paše kosi. Manje je komplicirano odrediti tip kose te na temelju toga odabrati proizvode. Isprobajte više različitih proizvoda, nemojte se odmah zakačiti za jedan. 


Naučite pravilo sušiti svoju kosu


Različiti tipovi kose traže različite načine sušenja. Kovrčava kosa treba poseban nastavak za sušilo, kosa bez volumena se suši nagnute glave… Prema svoj tipu kose, isprobajte više varijante i zadržite se na onome koji daje najbolje rezultata.