Dašak dalekog istoka

Azijska salata od krastavaca postat će vam omiljeni prilog

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Jedno od najzdravijih povrća

Krastavac je jedan od najomiljenijih sastojaka kuhinje dalekog istoka, posebno Kine.


Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, krastavac čisti i detoksicira, pomaže u smanjenju visokog krvnog tlaka i smanjuje unutarnju toplinu tijela. Ukratko, jedite puno krastavaca kada je sezona!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Andrea | Food Photographer (@spikyfork)



Ovaj recept za klasičnu azijsku salatu od krastavaca lagan je, osvježavajući i savršen za ljeto. Također je prepun okusa zahvaljujući pikantnom preljevu, češnjaku i korijanderu. Osim toga, potrebno je samo 10 minuta za pripremu!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Indira Hampton (@with_spice)



Sastojci:


  • 2 krastavca (srednje veličine)
  • 1 žličica soli
  • 2 1/2 žličice šećera
  • 2 žličice sezamovog ulja
  • 3 žličice umaka od soje
  • 1 1/2 žlice rižinog octa
  • 2-4 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 1-2 žličice ulja od čilija (po želji)
  • 2 žličice prženih sjemenki sezama
  • mala šaka nasjeckanog korijandera

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Persasian_Eats DC (@persasian_eats)



Priprema:


Preljev za salatu napravite tako da pomiješate sol, šećer, sezamovo ulje, umak od soje i rižin ocat. Miješajte dok se šećer i sol potpuno ne otope.


Operite krastavce i dobro ih osušite papirnatim ručnikom. Na dasci za rezanje položite veliki nož ravno na krastavac i lagano ga zgnječite drugom rukom. Krastavac bi se trebao otvoriti i razbiti na četiri dijela.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli MunchiesByAuntie (@munchiesbyauntie)



Ponovite postupak duž cijele dužine krastavca. Nakon što se cijeli krastavac potpuno otvori, narežite ga pod kutom od 45 stupnjeva na komade veličine zalogaja.


U velikoj zdjeli pomiješajte narezani krastavac s pripremljenim preljevom, češnjakom i uljem od čilija te dobro promiješajte. Poslužite ukrašeno prženim sezamovim sjemenkama i korijanderom.