Japanese Gardens u vašem domu

Dizajnerica Ana Maria Ricov nam je otkrila sve o chic zidnim tapetama koje su nastale u suradnji s brendom Dreamhood Wallpapers

Mija Dropuljić

Foto: PR

Foto: PR

Hrvatska dizajnerica predstavila tapetu Japanese Gardens koju želimo u svom domuČini se kako je ova godina za hrvatsku dizajnericu Ana Mariju Ricov unatoč svim izazovima itekako uspješna.


Nakon što je predstavila jednu od svojih boljih kolekcija za proljeće/ljeto, oduševila je jednim posve novim projektom – za hrvatski brend Dreamhood Wallpapers, Ricov je kreirala tapetu Japanese Gardens koju želimo vidjeti na zidu svog doma.


Popričali smo s dizajnericom koja nam je otkrila sve detalje novog projekta. 
“Suradnja s mojom dragom prijateljicom Monicom Trzun Bosiljkov, osnivačicaom i glavnom dizajnericom brenda Dreamhood Wallpapers, dogodila se je sasvim spontano i bez previše napora.


Baš često razmišljam kako se svemir uvijek pobrine da spoji kompatibilne kreativne umove da stvore nove ideje i priče. Bio je to dan kada je Monica skočila kod mene u atelje na kavu.


I nakon tipičnog ćaskanja o mojoj džungli koja mi srećom uspijeva u ateljeu te ljubavi prema biljkama, bacila je oko na nove skice kolekcije i na ključnu ilustraciju ženskog lika u botanikama.


I tako je sve krenulo, Monica je samo ispalila ‘Pa daj nam napravi tapetu inspiriranu botanikom! To si totalno ti!’”, objasnila je Ana Maria Ricov. 


Ana Maria Ricov i Shiba


Dizajnerica je velika ljubiteljica biljaka, a svaki slobodan trenutak koristi za boravak u prirodi u društvu svoje njuškice Shibe.


Stoga ne iznenađuje odabrani motiv koji će u vaš dom unijeti dozu egzotike i prirode, opustiti vaša čula i smiriti vas od užurbanog vanjskog svijeta. 


Tapeta Japanese Gardens je najava kolekcije Botanika


Ana Maria objašnjava kako je tapeta Japanese Gardens, koja je stigla u prodaju po cijeni od 399 kn po metru kvadratnom, tek početak ove suradnje. Naime, dizajnerica trenutno radi na cijeloj kolekciji pod nazivom “Botanika”. 


“Ideja je obuhvatiti raznolike prirodne habitate, od japanskih vrtova, preko džungli i pustinjskih kaktusa pa do poljskog cvijeća, bit će tu svega.


Važno je spomenuti da su tapete custom made, što znači da se prilagođavaju dimenzijama vašeg zida.”Inspiracija za tapetu Japanese Gardens


 


Ovo nije prvi put da dizajnerica izrađuje ilustracije. Često u svojim modnim kolekcijama predstavlja vlastite motive aplicirane na tkaninu. 


“Proces rada na ilustracijama za dizajn tkanine i za tapete je potpuno isti. Prvo se stvori ideja koju skiciram, potom ju detaljnije crtam ručno u raznim tehnikama ovisno o rezultatu koji želim postići, a naknadno manipuliram bojama digitalno.


Koraci u stvaranju su isti, a finalni rezultat se razlikuje ovisno o inspiraciji i ideji”, objasnila je Ana Maria. 


Dizajnerica ističe kako je tapeta Japanese Gardens apsolutno prilagodljiva za razne tipove stanova ili čak poslovnih prostora. 


Cijela tapeta Japanese Gardens


 


Detalji tapete


“Motivi biljaka uvijek dobro legnu bez obzira na stil uređenja.


Bilo da su žive ili nacrtane, pogled na biljke opušta, a kada ih imamo u zatvorenom prostoru omogućuju nam osjećaj povezanosti s prirodom koliko god u tom trenutku nismo u njoj.


Materijali koji se koriste za tapete su u potpunosti bez štetnih kemikalija i PVC-a te time sigurni za vaše kućanstvo i ljude koji borave u njemu”, naglasila je Ana Maria. 


Tapete su ujedno izvrstan način da transformirate prostor bez potpune promjene prostorije. Rezultat će pružiti potpuno osvježenje prostoru, a uz Japanese Gardens unesite u svoj dom dašak prirode na chic i elegantan način.