Francuski chic

Plava je nova crna: Aleksandra Dojčinović predstavlja haljinu u boji sezone koju bi rado nosile baš svugdje

Sanda Milinković

Foto: Maja Kljaić

Foto: Maja Kljaić

Mala plava haljina kao pandan malom crnom klasiku.

Za savršene provode na ljetnim terasama potrebna je prije svega, znaju to sve pripadnice nježnijeg spola, samo – idealna haljina.


Zna to i dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja je ovih dana zanimljivim street style editorijalom predstavila novi model haljinice u prelijepoj nijansi Blanc plave, kao najljepši uvod u, nadaju se svi, neka nova, pozitivnija vremena u kojima će virus i socijalna distanca uskoro postati davna prošlost.


A da je boja više nego pogođena, svjedoči podatak da je Institut za boje Pantone upravo ovu nijansu proglasio trend bojom za 2020. godinu.


„Nije tajna da obožavam Pariz i Francusku, njihov jezik, kulturu, glazbu, hranu, modu i općenito pogled na život, zbog čega sam bila jako sretna kada sam dobila priliku dizajnirati haljinu inspiriranu upravo tom prelijepom zemljom.


Ova nijansa plave, koja je u nas poznata i kao pariški plava, a sada i kao Blanc  plava, je logičan izbor jer je i jedan od najprepoznatljivijih simbola Francuske još od 12. stoljeća.


Osim toga, ta je boja u isto vrijeme vrlo ženstvena i vrlo klasična, pristaje svima i savršen je izbor za popodnevni ili večernji izlazak“ – pojašnjava Aleksandra svoj izbor i dodaje kako je riječ o maloj plavoj haljini, koja je savršen pandan malom crnom klasiku, osnovi francuskog chica, za koji se kaže da bi ga svaka žena trebala imati u svom ormaru.


Foto: Maja Kljaić


Foto: Maja Kljaić


Foto: Maja Kljaić


Foto: Maja Kljaić


Foto: Maja Kljaić

Foto: Maja KljaićBlanc, koji je inspirirao Aleksandru, francusko je premium pivo u kojem se u Hrvatskoj uživa od prošle godine. Karakteriziraju ga svježina i citrusne note, koje u kremasti okus pšeničnog piva idealno odgovaraju.


Na tržištu je prepoznatljivo upravo prema svojoj elegantnoj plavoj boci koja je poslužila i kao inspiracija za dizajn naše proslavljene dizajnerice.