za nezaboravne uspomene

Prošlost koja miriše na budućnost: Advent u Zagrebu ove godine donosi posebnu priču

S.M.

Tko kaže da se staro i novo ne mogu pronaći na pola puta pa nas istovremeno podsjetiti na sretno djetinjstvo, ali i na budućnost pred nama?Duboko udahnite i prisjetite se trenutaka kada ste se u životu osjećali najsigurnije. Kada niste imali niti jednu brigu na svijetu, kada ste bili u toplini vlastitoga doma, okruženi ljubavlju, zagrljajima i – najdražim igračkama.


Igračke su vam zasigurno ostale u pamćenju, kao i mnoštvo pustolovina na kojima ste se u vlastitoj mašti otisnuli s vašim omiljenim likovima za igranje.


Doba u godini koje ima čarobnu moć da nas prisjeti upravo na takve nezaboravne uspomene svakako je advent koji iz ljudi izvlači one najdublje i najskrivenije emocije koje nam se svima vide u očima kada nas obasja svjetlost tisuću božićnih lampica.


U mislima već šetamo bogatim zagrebačkim Adventom praćeni uspomenama iz djetinjstva, Foto: TZGZ
Vođen takvom idejom je i Advent u Zagrebu koji nas je odlučio vratiti u najmirnije doba, naša djetinjstva. Ove će vas godine diljem Zagreba pozdraviti predimenzionirane igračke koje su se proizvodile upravo na tom području. Starije generacije s veseljem će se (ponovno) upoznati sa svojim junacima, bilo da se radi o klasičnim Disneyevim junacima iz tvornice Biserka, plišancima iz Vavrine radionice ili legendarnim Vučkom i Zagijem osmišljenim u nekadašnjem Krateksu.


Equinox XR, aplikacija je koja klasične igračke vodi u budućnost, u naše domove, u dvorišta, diljem Hrvatske i diljem svijeta pretvarajući ih u virtualne igračke


Da će nas ovogodišnji Advent u Zagrebu obasjati mirisima prošlosti koje mirišu na budućnost, najbolje se može vidjeti na spoju tradicionalnog i modernog. Točnije, tradicionalne igračke koje vraćaju u djetinjstvo moći ćete na svakom kutku vidjeti pomoću proširene stvarnosti (AR)! Koliko fora će biti šetati gradom podno Sljemena dok vas u stopu prate ogromne igračke? Genijalno!


Osim što će se tradicija s modernim spojiti na ovaj način, Advent u Zagrebu okupit će lokalnu kreativnu zajednicu koja se specijalizirala za proizvodnju igračaka. Oni svojim radom stvaraju više od igre za one najmlađe, oni stvaraju nezaboravne uspomene.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Art Design by Tamara (@artdesignbytamara)Posebno nas je oduševilo što će ovi kreativci i sami imati dodira s prošlosti jer su igračke napravljene od održivih i ekološki prihvatljivih materijala među kojima prednjači drvo, baš kao i u prošlosti.


Pronaći ćete tako i MoKo plišance u čijoj zagrebačkoj radioni papirnati prijatelji oživljavaju! Dovoljno je poslati im dječji crtež, a čarolija i vrijedne ruke će učiniti svoje te stvoriti plišanca koji je što sličniji crtežu i koji im daje do znanja da sve što mogu zamisliti je ostvarivo!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli MoKo (@moko.croatia)Bit će tu svega, pa i igračke od vrhunskog 100 % pamuka te nježnog punjenja, heklane igračke, lutke, zvečkice, žvakalice, dekoracije za dječje sobe i ljuljačke za čiju se izradu koristi certificirani pamučni konac, zatim slagalice, dinosaure, tornjeve i abecede od drveta.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Miljenko Šoić (@nixa_igracke)Priuštite i sebi i vašim mališanima Advent za pamćenje, prošaran uspomenama i stvaranjem onih novih. Prisjetite se pritom svoje omiljene igračke, one koju niste ispuštali iz ruku i koju ste vodili svugdje za sobom. Neka na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu, vaši najmlađi članovi obitelji odaberu jednu takvu baš za sebe.


Pssst! Nećemo nikome reći niti ako vi izaberete i koju za sebe! Važno je u srcu ostati dijete i okusiti pravu čaroliju blagdana.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli mala.igra (@mala.igra)__


Sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.