Novi food trend

A zašto ovog Božića ne bi napravili kuću medenjaka od pršuta i majoneze?

Mija Dropuljić

FOTO: IG

FOTO: IG

Zamijenite slatke medenjake omiljenim narescima i sirevima

Gingerbread house, odnosno kuća od medenjaka, ubraja se među najpopularnije božićne slastice. Ne samo da izgledaju bajkovito nego su Božić u samo jednom zalogaju.


Domišljati ljubitelji hrane sjetili su se malo transformirati omiljeni gingerbread house. Na društvenim mrežama sve češće možete vidjeti slano izdanje kuće medenjaka koja podjednako dobro izgleda, a odlična je opcija za ljubitelje narezaka, sira i sirnih namaza. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jisoo Kang (@jisookangg)



Slane kuće od medenjaka pravo je osvježenje za serviranje odrezaka i namaza vašim gostima koji će sigurno biti oduševljeni ovom idejom. Na prvu se možda čini komplicirano kreirati ova čuda, no zapravo je principe veoma jednostavan. Sve što vam je potrebno su naresci, sir, povrće, čačkalice i malo mašte. 



Za razliku od originalne slatke verzije gingerbread kuće koja se mora spajati, slana verzija se kreira uz korištenje čačkalica koje režete na duljinu koja vam je potrebna. Za početak je potrebno stvoriti kuću koja je baza koju ćete kasnije ukrasiti. 



Za kuću možete koristiti različite baze, ovisno što više preferirate. Najčešće se koriste slani krekeri, štapići, ali poslužit će i kruh kojeg trebate narezati na potrebnu debljinu i veličinu. Za ukrašavanje i stvaranja efekta kuće koriste se naresci, povrće, sir i sirni namazi, a parmezan se najčešće koristi kao snijeg. Pustite maštu na volju! Ako pak niste toliko kreativni, donosimo izvrsne ideje koje mogu poslužiti za inspiraciju.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli FARMcurious (@farmcurious)



Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Caterina Andreano (@callingcaterina)