Nomen est omen

7 najljepših skandinavskih imena za djevojčice

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Važno je uzeti u obzir značenje imena i kako će ono utjecati na prvi dojam koje će vaša mala osoba tijekom života ostaviti.Odabir imena za vašu bebu može biti stresan, ali dinamičan proces. Pogotovo ukoliko imate želju osmisliti jedinstveno ime za dijete, postupak može biti još teži. Ali odakle crpite inspiraciju za kreiranje jedinstvenog imena? Ne možete se uvijek osloniti na knjige s imenima beba ili popise koji preplavljuju Internet jer imena koja se tamo pojavljuju nisu nužno jedinstvena.


Srećom, postoje neke strategije koje vam mogu pomoći suziti mogućnosti i stvoriti ime koje savršeno odgovara vašoj bebi. Prije nego što zaronite u odabir imena svoje bebe, važno je razmotriti kako ime koje odaberete može utjecati na život vašeg djeteta jer ipak – Nomen est omen.


Važno je uzeti u obzir značenje imena i kako će ono utjecati na prvi dojam koje će vaša mala osoba tijekom života ostaviti.
Jedan od načina može biti istraživanje imena iz različitih kultura i jezika. Stoga smo pronašli sedam skandinavskih imena s posebnim značenjem za djevojčice.


imena_za_djevojcice

FOTO/Unsplash


Freya – Beba dolazi s puno ljubavi i sreće u obitelji. Ovo je jedno od najčešćih skandinavskih ženskih imena jer znači ‘Božica ljubavi’.


Liv – Ovo kratko ime vrlo je upečatljivo i znači „život“. Kći je život svojih roditelja i samim time je toliko dragocjena.


Runa – Ovo je ime iz staronorveškog i znači ‘skriveno znanje’.


Laila –  O ovom imenu se raspravlja vuče li korijene iz Švedske, Norveške, dijelova Rusije ili Finske, a znači “noć”.


Hanna – Ovo je jedno od vrlo popularnih i najčešćih imena iz zemalja Skandinavije koje se koriste u cijelom svijetu. No, mnogi podaci govore kako je riječ o hebrejskom imenu koje znači “naklonost” ili “milost”.


Thora – Ovo je ženska varijanta Thora, Boga groma.


Odda – Jedno od najljepših nordijskih ženskih imena što znači „osoba koja je savršena ili potpuna u svim životnim aspektima“.