Greške koje često radimo

6 razloga zbog kojih vam je zimi suha koža

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Često male greške koje nesvjesno radimo mogu našoj koži dodatno štetitiS dolaskom prvih hladnijih dana, prve bure i pada temperature, počinjeno osjećati neugodno zatezanje kože. Slijedi peckanje, svrbež, ljuštenje, a u najgorem slučaju i pucanje jer nam je suha koža. Kako ste već navikli na tu pojavu, tijekom jesenskih i zimskih mjeseci ipak pazite na njegu kože, no čini se kako ništa ne možete poduzeti po tom pitanju. 


Možda koristite već nježnije čistače, redovito nanosite balzam za usne i ne ostajete dugo ispod tuša. No, često sitnice čine veliku razliku. Pratite ova beauty zimska pravila pomoću kojih ćete se uspješno boriti protiv suhe kože. 


I dalje koristite losion


Losion jednako njeguje i hrani kožu – krivo razmišljanje. Dok su losioni prikladni za toplije vrijeme kada se češće znojimo i želimo neku lakšu njegu, zimi obavezno koristite bogatu i hidratantnu hranu.


Hranite kožu u krivo vrijeme
Definitivno je bolje hidratizirati kožu bilo kad nego nikad. No, određena istraživanja su pokazala da postoji ono idealno vrijeme kada biste trebali obratiti pozornost na hidrataciju. 


Najbolje je hidrataciju obaviti odmah nakon tuširanja ili kupanja. Proizvod djeluje efektnije ako se nanosi dok je kupaonica još uvijek ispunjena parom. 


suha_koza

FOTO: Pexels.com
Hidratacija izvana i iznutra je od krucijalne važnosti


Vašem hidratantnom proizvodu nešto nedostaje


Ne samo da je važno koliko je gust vaš proizvod te kada ga koristite nego su bitni i sastojci. Provjerite je li vaš proizvod sadrži keramide. 


Koristite krivi čistač za kožu


Hidratacija kože je od ključne važnosti, no isto tako ne smijete zaboraviti na proizvod kojeg koristite za čišćenje kože. Koristite hidratizirajuće čistače koji su nježniji prema koži.


Ne koristite noćnu masku


Bogata noćna krema je obavezna tijekom zime, ali ono što će definitivno umanjiti osjećaj suhoće jest bogata maska koju držite na licu tijekom noći. Tako dobivate dodatnu hidrataciju, a ujutro ćete se probuditi s nježnom i mekanom kožom.


Zaboravljate na vodu


Zimi unosimo manje tekućine, a ako ne hidratiziramo tijelo iznutra, automatski je to vidljivo i izvana. Posve je jasno da ljeti konzumiramo više tekućine, no na nju ne smijemo zaboraviti ni tijekom zime. Držite uza sebe uvijek staklenu bocu od pola litra i bilježite koliko ste vode unijeli tijekom dana.