Okvir lica

6 grešaka koje radite kod uređivanja obrva. Postoji čak i idealno vrijeme za čupanje

Mija Dropuljić

Foto: iStock

Foto: iStock

Svako lice je posebno, pa tako i same obrve.Ne kaže se bez razloga da su obrve okvir našeg lica. Dovoljno je samo malo promijeniti način čupkanja ili šminkanja obrva kako bismo promijenili izgled svog lica. Stoga je veoma važno znati pravilno ih uređivati. Provjerite koje su najčešće greške koje se rade s obrvama. 


Čupate obrve u krivo vrijeme


Vjerovali ili ne, postoji idealno vrijeme za čupanje obrva. Ono je nakon tuširanja ili kupanja. Naime, vlaga otvara pore te se dlačice lakše čupaju, a ujedno smanjujete mogućnost iritacija. 


Niste se posavjetovali s profesionalcem


Ne postoji univerzalno pravilo za čupanje obrva. Svako lice je posebno, pa tako i same obrve. Najbolje je prepustiti se profesionalnim rukama koje će urediti vaše obrve i prilagoditi ih vašem licu. Kasnije sami možete održavati dotični oblik.


Kriva njega obrva
Postoje posebni preparati za brži i bolji rast obrva. To je veoma bitno za znati ukoliko ste krivo počupali obrve te želite da dlačice narastu što prije. 


Režete duže dlačice


Uvijek postoji ona jedna dlačica, ili njih par, koje rastu duže. Često posegnemo za škaricama te im skratimo dužinu. Čini se kao najjednostavnije rješenje. Nažalost, odrezane dlačice uvijek će biti vidljive. Bolja je opcija dlačice potpuno iščupati i dopustiti da narastu ponovno. 


Često mijenjate kozmetičke salone


Kao i kada je frizer u pitanju, dobro je naći one ruke u kojima se osjećate sigurno i kojima potpuno vjerujte. Svatko ima svoj stil i ako često mijenjate kozmetičke salone, mijenjate i izgled svojih obrva, što dugoročno nije najbolje rješenje. 


Štedite s kozmetičkim proizvodima


Uvijek birate što jeftinije proizvode za obrve. To je jedna od najčešćih i najvidljivijih grešaka. S razlogom su pojedini brendovi skuplji. Pigmentacija, dugotrajnosti i prirodnost su na prvom mjestu. Uložite malo više u kozmetički proizvod za oblikovanje obrva i shvatit ćete razliku.