Jednostavni trikovi za lijepu i zdravu kožu

4 savjeta kako zimi ispravno njegovati kožu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Pojedine korake zimi tako lako zaboravljamo

Niske temperature, grijanje, nošenje kapa i šalova, hladni vjetar, kiša i snijeg – dovoljno je sam nabrojati sve negativne zimske stavke da bude posve jasno da se naša koža redovito nosi s brojnim izazovima. 


Ako zimi ne pripazimo na njegu kože, ona će se dodatno isušiti, što će voditi ka upalnim procesima, osjećaju zatezanja, crvenilu, gubitku prirodnog sjaja… To nitko ne želi. Donosimo jednostavne, ali efekte savjete kako da vaša koža i zimi bude zdrava i lijepa. 


Nemojte koristiti previše proizvoda


U želji da nam koža ostane zdrava, često koristimo i previše beauty proizvoda, a to može imati i negativan utjecaj. Nanošenjem jednog na drugi proizvod stvaramo samo dodatni nepotrebni sloj koji guši kožu. Nemojte zimi pretjerivati. Ako želite koži pružiti dodatnu hidrataciju, to nećete postići ako na sve proizvode još dodatno nanesete, primjerice, hranjivu masku. Skin care je potrebno prilagoditi, a ne gomilati. 


Nanosite proizvode ispravnim redoslijedom


Zimi često u svoju skin care rutinu uvodimo proizvode gušće teksture. Svaki proizvod ima svoj red nanošenja. Uvijek prvo nanosimo proizvode rjeđe teksture, a završavamo s onima koji su gusti i kompaktni. 


FOTO: iStock
Zimi nemojte zaboraviti raditi piling kože


Nemojte zaboraviti na piling


Nije rijetkost da zimi namjerno ne vršimo piling kože jer smatramo da to samo dodatno opterećuje lice. No, to je pogrešno. Mrtve stanice se stvaraju jednako i tijekom zimi. Piling ne stvara stres, on pomaže koži. 


Pijte dovoljno tekućine


Ljetni nas nitko ne mora posjetiti da unosimo dovoljno tekućine, no zimi često nemamo osjećaj da smo žedni. Nije rijetkost da tijekom cijelog dana unesemo jedva pola litre vode. Koži je hidratacija prije svega potrebna iznutra, niti jedan proizvod ne može nadoknaditi manjak vode.