Pravilno održavanje

3 savjeta za njegu kose u proljeće: bitno je započeti sa šišanjem!

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Upravo zbog vremenskih promjena kosu je potrebno na to i pripremiti

Zima je konačno završila, no za kosu to znači da se napokon krenula oporavljati od od suhog zraka, oštećenja uzrokovanih kapama i šeširima te općenito niskim temperaturama.


Mnogi će se složiti da je kosu lakše održavati za vrijeme toplijih dana, no upravo zbog vremenskih promjena kosu je potrebno na to i pripremiti, a evo i kako!


Počnite sa šišanjem


Šišanje je idealno odraditi prije ljeta, što znači da je proljetno doba odličan period za skraćivanje ispucalih i suhih vrhova što će osvježiti frizuru i kosi dati svježinu i lepršavost.


Isto tako, češljanje, briga o kosi i njeno stiliziranje biti će olakšano, te će kosa izgledati zdravije i ljepše.


Regenerator kao glavni adut


Za vrijeme proljeća jako je važno tretirati kosu hidratantnim i hranjivim maskama, kurama i regeneratorima kako bi bila snažna i spremna za vruće ljetne temperature.


Birajte regenerator koji dodatno hidratizira, no pripazite da ne odaberete onaj koji će vam prekomjerno otežati i zamastiti kosu.


Dajte kosi oduška


kako bi se regenerirala, nastojte kosu ne vezati u čvrste repove ili prejake pletenice, već odaberite frizuru koja će biti nježna prema kosi, poput obične spuštene, labavih pletenica ili vezanje kopčicama.


Ako se odlučite ipak za rep, koristite gumice za kosu od svile ili satena koje čuvaju kosu od pucanja.