Glatka koža

3 savjeta za minimiziranje šansi za posjekotine od brijanja

Lucija Sučić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Bez bolnih podsjetnika na britvicu, molimo!

Posjekotine prilikom brijanja mogu biti bolno i frustrirajuće iskustvo, ali su uobičajena pojava za mnoge koji se redovito briju.


Bez obzira koliko se dugo već brijete ili pak o kojem dijelu tijela se radi, posjekotine se mogu dogoditi u bilo kojem trenutku i mogu biti posebno neugodne kada ste u žurbi ili se pripremate za neki vama bitan događaj.


Srećom, postoji niz koraka koje možete poduzeti kako biste minimizirali šansu za posjekotine nakon brijanja, te kako i vaša koža bila meka, glatka i bez bolnih podsjetnika na britvicu!


Vlažno brijanje bolja je opcija


Ako se brijete ‘na suho’, tada riskirate posjekotine od brijanja puno više nego što je to slučaj sa mokrim brijanjem, stoga savjetujemo brijanje tijekom tuširanja jer će voda i dodatni preparati pomoći koži u pripremi za samo brijanje.


Što oštrija britvica, to bolje


Pripazite da kada se brijete koristite oštru i idealno novu britvicu. Iako zvuči kontraintuitivno, tupa britvica može napraviti više štete na koži nego oštra kada je u pitanju brijanje!


Budite nježni


Tijekom brijanja, izbjegavajte nagle, brze i grube pokrete te budite nježni prema koži i uzmite si vremena kako biste bili fokusirani.