Izvucite ono najbolje

3 jednostavna trika sa sjenilom za savršene oči

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Efektni trikovi s kojima ćete zablistatiLijepi i dobro nanesen make up ističe oči na najbolji mogući način. Uz par jednostavnih, ali efektnih trikova kreirajte onaj idealan make up na očima s kojima ćete obarati poglede.


Sjenilo je neophodan kozmetički proizvod za izradu lijepog make upa na očima. No, često samo nanošenje nije tako lagano, a krajnji rezultat nije onaj kao na tutorialu kojeg smo tako vjerno pratili. Ponekad prijelazi nisu dobri, a ponekad konture nisu ispale kako bi trebalo. Donosimo par jednostavnih savjeta s kojima ćete izvući maksimum iz vašeg make upa na očima. 


S vlažnim kistom istaknite pigment boje


Ako vam se čini da je boja na vašim očima nekako blijeda i ne dolazi baš do izražaja, vrijeme je da pojačate pigment. To ćete učiniti na veoma jednostavni način. Uronite kist za sjenilo u malo čiste vode te sjenilo nanesite kao što to inače radite. Na ovaj način će boja sjenila na oči doći više do izražaja. 


Boje nanosite od svijetlih prema tamnim
Kako biste postigli što bolji efekt na očima trebate koristiti više boja. Najlakše ćete postići željeni efekt ako koristite slične boje samo različitog intenziteta. Isprva uvijek nanosite svjetlije tonove na cijeli kapak. Nakon toga nadopunjujete look, odnosno nanosite sjenila na unutarnji i vanjski dio kapka. Najvažnija stavka je dobro blendanje svih nijansi kako biste izbrisali nagle prijelaze. Uvijek uložite nešto više novaca u dobar kist za blendanje sjenila za oči. 


Željene konture postignite uz pomoć korektora


Ako želite eye look s istaknutim konturama sjenila za oči, koristite korektor. Jednostavno nakon nanošenja sjenila na kraju uz pomoć tankog kista nanesite malo korektora. Ako ipak ne želite baš tako nagli prijelaz, za kraj koristite kist za blendanje kako biste malo ublažili prijelaz.