Back to School

10 stvari koje svaki školarac treba imati u svojoj školskoj torbi

Mija Dropuljić

FOTO: Lidl

FOTO: Lidl

Kako bi priprema za novu školsku godinu protekla glatko, na vrijeme napravite listu svih potrebnih stvariPočetak školske godine zna biti stresan period za sve roditelje, pogotovo one čija djeca tek kreću u školske klupe. Potrebno je opskrbiti svog školarca svim potrebnim stvarima koje će mu pomoći da savlada sve školske izazove, ali i da pritom uživa.


Kako biste sa što manje muke i brige dočekali početak školske godine, sastavili smo popis svih onih stvari koje svaki školarac treba imati u svojoj školskoj torbi. Dobra vijest je da sve proizvode možete nabaviti na jednom mjestu – u svom omiljenom trgovačkom lancu Lidl


Osim svih potrebnih udžbenika, djeca trebaju u svojoj školskoj torbi imati sva pomagala pomoću kojih će brže i učinkovitije učiti, ali poželjno je da iste proizvode mogu iskoristiti i za zabavne trenutke tijekom kojih istražuju svoju kreativnost. 


Pernica
Jednostavno neophodna, a čim šarenija tim i zanimljivija vašim klincima. Prilikom kupnje pernice pripazite da je praktična za nošenje te da se brzo zatvara, ali od najveće važnosti je njezin sadržaj. Proučite sadrži li pernica koju ste odabrali sve one stvari koje su potrebne vašem djetetu. 


Naš prijedlog je kvalitetna i funkcionalna Herlitz pernica za curice i dečke koja ima čak 31 dio. U njoj ćete naći osam drvenih bojica, 14  flomastera, kemijsku olovku, dvije HB olovke, ravnalo, trokut, gumicu, šiljilo, raspored sati i pločicu za ime. 


Prije početka školske godine potrebno je opskrbiti se sa svim potrebnim stvarima kako bi početak školske godine protekao glatko


Pisanke


Svim roditeljima se na prvu popis potrebnih pisanki čini kao viša matematika, no nemojte očajavati, samo pratite slovo koje označava vrstu potrebnu vašem djetetu. Broj pored pisanke označava zapravo crtovlje u pisankama, a razlikujemo pisanke od A do D. Dotične posebno oblikovane crte u pisankama pomažu djeci da ispišu svoja prva slova. 


Pisanka A je prva pisanka i djeca pomoću nje pišu svoja prva tiskana slova. Pisanka B se koristi za učenje pisanih slova, pisanka C, kao i kod pisanke A, ima crtovlje u okviru te se također koristi za pisana slova. Za kraj, tu je pisanka D koja izgleda skoro kao i obična bilježnica, ali je formata kao i ostale pisanke. 


Bilježnice


Što je školska torba bez bilježnica zanimljivih, slatkih i razigranih motiva na prednjoj stranici? Većina roditelja će uz to dodati – nikad dosta bilježnica. Na vrijeme napravite dovoljnu zalihu svih potrebnih bilježnica prema predmetima nastave. Kako bi kupnja bila zabavnija, svom djetetu prepustite biranje motiva.


U Lidlovoj ponudi pronašli smo blokove za crtanje A3 i A4 formata


Blok za crtanje


Za svakog malog kreativca blok za crtanje je obavezan proizvod koji će mu omogućiti da iskaže svu svoju kreativnost i prenese je na papir.  Tu su i blokovi za crtanje potrebni za razne predmete pomoću kojih djeca usvajaju znanje na zabavniji način. Potrebno je nabaviti blokove za crtanje A4 i A3 formata.


Vodene bojice


Što je blok za crtanje bez bojica? Jednostavno prazan. Stoga u školsku torbu obavezno idu vodene boje, a mi smo pronašli set koji sadrži čak 24 različite boje uz bijelu pokrivnu boju i jedan kist od prirodnog drveta. Ovaj set je poseban po tome što ima odvojivi poklopac s poljima za miješanje te izmjenjive posudice za boju. 


Ovaj set vodenih bojica iz Lidla je poseban po tome što ima i odvojeni poklopac za miješanje boja


Mape


Da biste sačuvali sva umjetnička djela vašeg klinca i zaštitili ih od presavijanja i uništavanja, tu su neophodne mape koje svojim dimenzijama odgovaraju spomenutim blokovima za crtanje. 


Šestar je neophodan matematički alat svih školaraca


Šestar s priborom


Da ne bi bilo muke po matematici, šestar s dodatnim priborom je must have u svakoj školskoj torbi. Lidl nudi šestar za curice i dečke, ali i starije školarce, kao i one kojima je za rad potreban ovaj matematički alat. 


Set sadrži jedan šestar, rezervne mine za šestar, šiljilo za mine, gumicu, tehničku i rezervnu minu za tehničku olovku. 


Gel olovke


Gel olovke u raznim bojama popularne su kod onih najmlađih, ali i kod samih roditelja. Jednostavno, gel olovaka ne možete imati previše. Birajte velike setove u kojima možete naći širok raspon raznih boja i nijansi.


Što više gel olovaka, to bolje


Pribor za užinu


Da bi vaše dijete u školu ponijelo užinu i dovoljno tekućine, u školsku torbu je potrebno staviti i set pribora za užinu. Birajte onaj u kojeg možete pohraniti svu hranu koju ste planirali da vaše dijete konzumira u školi. Imajte na umu da set sadrži i bocu za piće. 


Sve potrebne stvari koje vaš školarac treba imati u svom školskom ruksaku možete pronaći u aktualnoj ponudi trgovačkog lanca Lidl.