S koljena na koljeno

Zlatni prsten i češnjak: 10 metoda kojima bake diljem svijeta prognoziraju spol

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Okupili smo sve "tajne" i "trikove" bakica koje možemo čuti i danas.Svaka je trudnica barem jednom dobila pitanje o tome nosi li dječaka ili curicu. I dok neki roditelji jedva čekaju doznati spol, neki se odlučuju pričekati do dana rođenja za potpuno iznenađenje. Baš za ove druge, u priču uskaču bake diljem svijeta koje, htjeli ili ne htjeli, imaju svoje metode prognoziranja spola djeteta. Toliko je priča vezano za njihovu prognozu da su poneke već upale u opću kulturu, a mi izdvajamo deset kultnih.


Naravno, za pouzdanu informaciju o spolu vašeg djeteta najbolje se obratiti liječnicima, ali ne škodi provjeriti što kažu bakice koje već stoljećima prognoziraju kojeg će spola biti vaše klupko radosti. Ponekad to krenu istraživati i prije samih liječnika 🙂


Bakice prognoziraju spol


“Ako vam se jede slatko, imat ćete curicu. Želja za slanom i proteinski bogatom prehranom, znak je da će na svijet doći dječak.”
“Snažan osjećaj slabosti i izrazito jake jutarnje mučnine, znak su da nosite curicu.”


“Ako možete pojesti puno češnjaka, a da vam se to ne osjeti po zadahu, nosite curicu.”


“Ako vam je lice sjajno, a kosa kao iz reklame, vjerojatno nosite dečkića. Ako vas je trudnički sjaj promašio i primjećujete promjene na licu, onda je vjerojatno curica.”


“Ako se zajedno s vama deblja i vaš partner, može biti znak da nosite curicu.”


“Ako češće mijenjate raspoloženja, nosite curicu. Legenda kaže da stiže dječak ako ste potpuno opušteni.”


“Gledajte se u ogledalo čitavu minutu. Ako vam se zjenice šire, stiže dečko.”


“Visoko podignut trudnički trbuh znak je curice dok je onaj niži, znak dečkića.”


“Stavite zlatni prsten na končić i zadržite ga iznad trbuha. Ako se miče u kružnom pokretu, stiže curica. Ako se pomiče u stranu, stiže dečkić”, piše Today’s Parent.


“Tijekom ultrazvuka obratite pažnju na otkucaje srca. Ako primijetite da kuca brže od 140 otkucaja u minuti, spremite se za curicu.”


Sada kada gledate retroaktivno na svoju trudnoću, jesu li bakice nešto pogodile?