Uvodnik

BRANKO MIJIĆ Što to ima HDZ, a masoni nemaju?

Branko Mijić

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Možda je Dražen Jelenić zbog svog masonstva bio pristran u nekim predmetima koje je DORH vodio, iako on sam tvrdi da nije, no kolika god bila ta količina pristranosti, ona je kao perce u odnosu na piramidu nepravde u hrvatskom pravosuđu pod velikim okom HDZ-aLože se sada Plenković i ekipa na Dražena Jelenića jer je kao mason kompromitirao funkciju glavnog državnog odvjetnika, ali po čemu se to suštinski razlikuju haljenderi i hadezenjare?


I jedni i drugi su pred zakonom legalni dok se ne odluči drukčije, mogu se slobodno kretati, govoriti i obnašati najviše države funkcije. Nitko ne bi mogao Jelenića smijeniti a da ga potom sud ne vrati na posao, njegov jedini propust je bio onaj »tehničke prirode«, kako to eufemistički vole reći hadezenjare kada ih se uhvati u istom grijehu lažnog popunjavanja imovinskih kartica.


Naime, bivši glavni državni odvjetnik propustio je kao državni dužnosnik ispuniti rubriku »Ostala članstva i funkcije dužnosnika u drugim pravnim osobama, udruženjima i organizacijama«, dok oni koji se sada zgražaju nad njim obično ne znaju ispuniti rubrike o površinama i vrijednosti vlastitih nekretnina.
Doduše, istu rubriku kao i Jelenić nije ispunio ni vitez Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog, ugledni liječnik i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, pa ga predsjednik HDZ-a Andrej Plenković još uvijek nije nježno zamolio da podnese ostavku.


Da stvar bude bolja, i ti Reinerovi sepulkralci prigodom ceremonija navlače isto nekakve halje kao i slobodnozidarci. Nitko, naravno ne misli da je Jelenić dobio ponudu koju nije mogao odbiti pa podnio ostavku.


O tome koliko su prijetnje HDZ-u strane, svjedoči njihov kandidat za predsjednika Miro Kovač koji je javno rekao da mu je Vladimir Šeks poručio kako će mu nakon ovih izbora biti potreban odvjetnik.


A što se tiče kompromitiranja visokih državnih funkcija, ne pamtimo da su ih toliko naružili masoni! Nisu oni Hrvatskoj dali premijera koji će potom završiti u zatvoru, nisu njihovi ministri odlazili iz Vlade zbog sumnji na kriminal i korupciju, nisu njihovi župani premlaćivali vlastite žene, nisu njihovi gradonačelnici i načelnici trapulali nekretninama i trošili novac građana na jelo i piće, ne istražuju njih policija, USKOK i DORH.


Zna se gdje je leglo ortačkog kapitalizma, rodijačkog poduzetništva i klijentelizma. Nije valjda da su svi ti danas inkriminirani državotvorni domoljubi istodobno bili i pripadnici neke od masonskih loža?


Ako je tomu tako, onda uistinu između haljendera i hadezenjara nema nikakve razlike, ali zašto onda u katran i perje uvaljati samo jednog čovjeka, demonizirati samo jednu organizaciju? Kao da se ovdje isključivo radi o osobnom sukobu dvojice ložača, kao da već prije nismo čitali tuđe mailove, pa i one lažne, kao da već nismo svjedočili ucjenama i montiranim fotografijama s prostitutkama, kokainom i špic cipelama!


Uostalom, među članovima masonskih loža nalaze se brojni liječnici, odvjetnici, poslovni ljudi, političari, a ima i obavještajnih djelatnika i sudaca. Dakle, neki od njih su vas ovršili, neki uhodili, neki branili, neki osudili, neki vam spasili vid.


I zašto onda ne biste pristupili Velikom Orijentu Hrvatske ili Velikoj loži Hrvatske, što oni to nemaju, a Hrvatska demokratska zajednica ima? Ili, što to HDZ ima bolje, poštenije i bogatije od njih osim loga bez šestara?


Možda je Dražen Jelenić zbog svog masonstva bio pristran u nekim predmetima koje je DORH vodio, iako on sam tvrdi da nije, no kolika god bila ta količina pristranosti, ona je kao perce u odnosu na piramidu nepravde u hrvatskom pravosuđu pod velikim okom HDZ-a.


Njegova žrtva, žrtva je figure, uobičajeni potez kojim svoje tajne od znatiželjnih očiju javnosti ovog puta uperenih u masoneriju krije organizacija čija je inicijacija jednako mistična kao da je začeta u košnici pčela.


I na koncu, u čemu je razlika ako vjerujete da je ovaj naš svijet plod Velikog Arhitekta ili pak Oca Domovine? Ionako živimo u ruševinama?